Tuşba Belediyesi Personeline ‘Madde Bağımlılığı’ Semineri

Güncelleme Tarihi:

Tuşba Belediyesi Personeline ‘Madde Bağımlılığı’ Semineri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 10:09

TUŞBA BELEDİYESİ PERSONELİNE EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ.

Van’ın Tuşba Belediyesi, personeline yönelik ‘Madde bağımlılığına karşı alınması gereken tedbirler’ konulu bir seminer düzenledi.
Tuşba Belediyesi’nin personeline yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden görevli Sosyolog Osman Turgut tarafından verilen seminere Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin yanı sıra çok sayıda belediye çalışanı katıldı. Seminerin açılışında bir konuşma yapan Başkan Özgökçe, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü olduğunu hatırlatarak, bugünün sigara içenlerin sigarayı içtiği son gün olması temennisinde bulundu. Başkan Özgökçe, “Belediyeler olarak 4207 Sayılı Kanuna göre bildiğiniz gibi kapalı alanda sigara içenlerin cezası büyüktür. Bir insan nasıl bile bile kendisine bu denli zarar verebilir? Bakın, bir sigaranın içerisinde en az 4 bin zehirli ve zararlı madde var. Sağlık Bakanlığımızın bu anlamda yapmış olduğu çok güzel çalışmalar var. Kamu spotlarıyla televizyonlarda, radyolarda sigaranın zararlarını anlatarak, ‘Sigara öldürür’ diyerek sigara içmenin zararlarını anlatmaya çalışıyorlar. ‘Maddeye değil, hayata bağlanın’ diyor. Maddeye bağlanırsanız hayattan koparsınız, ama hayata tutunursanız zararlı olan tüm maddelerden kurtulursunuz’’ dedi.
“KÖTÜ ALIŞKANLIKLARINIZI EVLATLARINIZ İÇİN TERK EDİN”
Annelere ve babalara da seslenen Başkan Özgökçe, kötü alışkanlıkları kendileri için olmasa da evlatları için terk etmeleri gerektiğini ifade etti. Sigara, alkol, uyuşturucu ve buna benzer birçok şeyin sağlığa zararlı olduğu gibi maddi olarak da insanları zarara uğrattığının altını çizen Başkan Özgökçe, “Bildiğiniz üzere sigara ekmekten pahalı veya çocuklarınıza alacağınız bir yiyecekten pahalı ve insanlarımız sigaraya para verince aslında maddi olarak da kendisine ve ailesine zarar veriyor. Biliyorsunuz alkol haram, uyuşturucu haram, aslında sigara da haramdır. Neden mi? İnsanın sağlığına zarar, cebine zarar, ekonomisine zarar, çevresine zarardır, gelecek nesillerin sağlığı için zarar. İzmaritini atıyorsun çevreyi kirletiyorsun ya da o dışarıya soluduğun dumanla yaşadığın ortamın havasını bozuyorsun. Sigara içenlerin daha bilinçli hareket etmelerini öneririz. Ben, bu vesileyle Van İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden gelen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. SODES destekli bu güzel projeyle tüm okullarda, kamu kuruluşlarında ve halkımıza bu duyarlılığı pekiştirerek insanların sağlığına çok ciddi bir destek olacaktır. Tuşba Belediyesi olarak sigarayla, uyuşturucuyla ve alkolle savaşmaya devam edeceğiz ve bu bağlamda yürütülen çalışmaların da her zaman destekçisi olacağız. Bir an evvel insanlarımızın bu kötü alışkanlıklardan kurtarılması için üzerimize düşen her şeyi yapmalıyız ve yapacağız” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Osman Turgut, personele slayt eşliğinde ‘Madde bağımlılığına karşı alınması gereken tedbirler’ anlattı. Sigarayı bırakma tekniklerini de tek tek sıralayan Turgut, “Sigarayı bırakıyoruz, siz de bırakabilirsiniz. Zorluklarla başa çıkın, sabırlı olun. Çünkü sigara bir bağımlılıktır. Unutmayın alışmak bir öğrenme işidir. İçmeye alışabildiyseniz, içmemeye de alışabilirsiniz. Bunun için kararlı olmak, sabırlı olmak elzemdir ve destek alın. En etkili çözüm ise hiç başlamamaktır” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!