Tuşba Belediyesi çocuk istismarı semineri düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Tuşba Belediyesi çocuk istismarı semineri düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 16:23

Tuşba Belediyesi çocuk istismarı semineri düzenledi

Haberin Devamı

VAN, (DHA)- VAN Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çocuk istismarı ve ihmalini engellemek ve farkındalık oluşturmak amacı ile seminer düzenledi.

Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün düzenlediği ve Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin de desteklediği seminerler sayesinde 750 aileye ulaştı. Yapılan seminerlerle ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gül Ebinç, "Bildiğiniz gibi çocuk istismarı hem yerel basında hem de ulusal basında gördüklerimiz bizi çok üzüyor. Bir öğrenci suç işlediği zaman onu disiplin kuruluna sevk edip en ağır ceza olan okuldan uzaklaştırma cezası veriliyor. Eğer bu öğrencileri eğitip, eğitime kazandıramıyorsak, o bireyi topluma kazandıramıyorsak o kurumda bazı birimler çalışmıyor demektir. İstismarın kız çocuklarında daha fazla görüldüğünü, bunu önlemek için çocukları okulda tutmak, kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak gerekmektedir. Yerel yönetimler olarak sorunun kökenini ortadan kaldırabilecektir. Herkes üzerine düşeni zamanında ve net olarak yapmalıdır. Herkes görevini tam anlamı ile gerçekleştirirse bu durumlarla karşı karşıya kalmayız"dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise mahremiyet, mahrumiyet, terbiye, ırz, namus, haya kelimelerinin anlamlarına değinerek son günlerde çocuklara yönelik artan cinsel istismar konusu üzerinde durdu. Özgökçe "Eğer bugün kıyamet kopacaksa bunu iki sebebi olabilir birincisi ruyi zeminde bu ölüm makinelerinin bıraktıkları yetim çocuklar ve yine ruyizeminde çocuklara karşı işlenen istismar suçlarından dolayı kıyamet kopacaktır. Yapılan tüm iyileştirmelere ve alınan tüm önlemlere rağmen ülkemizde çocuğa yönelik kötü muamelenin bütünüyle önlenememiş olması hepimizi derinden üzmektedir. Çocuğa yönelik kötü muamele, çocuklara fiziksel ve duygusal anlamda yanlış davranılması, cinsel istismar, ilgisizlik ve ihmalkarlık maalesef dünyadaki tüm ülkelerin sorunudur. Çocukların istismar ve taciz edilmelerinin etkileri tüm hayatları boyunca aşılamaz sonuçlar doğurmaktadır. Başta aile olmak üzere çevre, belediyeler, devletin kurumları, sivil toplum, akademi, uluslararası kuruluşlar, özel sektör, her birimiz, çocukların ve doğal olarak toplumun geleceği konusunda sorumluluk taşımaktayız"dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!