Küçük öğrenciden büyük duyarlılık

Güncelleme Tarihi:

Küçük öğrenciden büyük duyarlılık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 12:08

- Van'da ilkokul 3. sınıf öğrencisi Tuanna Nur Topaloğlu, köylerdeki yaşıtlarının kitap okuyabilmesi için "Destek Ver" adıyla kitap kampanyası başlattı - Topaloğlu: "İlk etapta kardeş okul olarak belirlediğimiz Gürpınar ilçesindeki Erkaldı İlköğretim Okulu'nda okuyan 103 öğrenciye kitap yardımı yapmayı amaçlıyoruz ama destek artarsa bunu 103 okula çıkarmak en büyük hedefimiz" - Topaloğlu'nun öğretmeni Sansür: "Öğrencim kampanyayı anlattığında çok mutlu oldum ve kendisiyle gurur duydum"

Haberin Devamı

VAN (AA) - CEMAL AŞAN - Van'daki Hacı Ali Akın İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Tunanna Nur Topaloğlu, köylerde kitabı olmayan yaşıtları için başlattığı kitap kampanyasıyla büyüklerine örnek oldu.

Annesinin çalıştığı iş yerine gelen öğretmenlerin konuştuklarına kulak misafiri olarak, köy okullarındaki öğrencilerin okuyacak hikaye kitaplarının bile olmadığını duyan ve bundan etkilenen Topaloğlu, zor durumda olan kardeşlerine yardım amacıyla harekete geçti.

Ders kitaplarının dışında okuyacak kitapları bile olmayan öğrenciler için kampanya başlatmak isteyen Topaloğlu, düşüncesini paylaştığı ailesi ve öğretmenlerinin de desteğini alarak "Destek Ver" adıyla kitap toplama kampanyası başlattı.

Sınıf öğretmeni Aysel Duran Sansür ve öğrencilerden oluşan kampanya ekibiyle sınıfları tek tek dolaşıp kampanyayı anlatan ve destek isteyen Topaloğlu, hazırladığı afişleri de okulun birçok yerine asarak kampanyanın yayılmasını amaçlıyor.

Haberin Devamı

- "Aydınlık yarınlar için bir kitap da siz verin"

İlk etapta çevresindeki arkadaşlardan yardım toplayan ancak gördüğü ilgiden etkilenerek kampanyasını sosyal medya üzerinden genişleten Topaloğlu, topladığı kitapları Gürpınar ilçesine bağlı Erkaldı Köyü İlkokulu'nda okuyan öğrencilere ulaştırmak istiyor.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde okuyan öğrencilerin okuyacak hikaye kitap bulamadığını duyunca çok üzüldüğünü ve onlara yardımcı olmak istediğini söyledi.

"Destek Ver" adını verdiği kampanya ile kitaplardan diğer çocukların da yararlanmasını istediğini belirten Topaloğlu, "Gürpınar ilçesindeki Erkaldı köyünde kitaba ihtiyacı olan 103 kardeşimiz var. İlk etapta onlara kitapları ulaştırmak istiyorum. Bu nedenle herkesten evdeki kitaplarını bize ulaştırmalarını rica ediyorum" dedi.

Topaloğlu, kampanyası için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hayırsever vatandaşlar, kurum amirleri ve kırtasiyecilerden destek istediğini dile getirdi.

"Aydınlık yarınlar için bir kitapta siz verin" diyerek kampanyasının amacını özetleyen Topaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Kampanyada öğretmenimin bana çok büyük desteği oldu. Ayrıca arkadaşlarımla kurduğum kampanya grubu da bana yardımcı oldu. Kampanyaya çok büyük destek geliyor. 103 kitap hedefiyle yola çıktık ama şu ana kadar 200'ün üzerinde kitap geldi. Bu nedenle kampanyamı 103 okula kitap yardımı yapmak için genişlettim. Bu nedenle daha çok yardıma ihtiyacım var. Herkesten destek istiyorum."

Kampanya ekibinde yer alan öğrencilerden Merve Uçar da, kampanyanın başarılı olması için elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

Bu çalışmadan gurur duyduğunu anlatan Uçar, "Çoğu okumuzdaki öğrencilerimizin kitaba ihtiyaçları var. Bütün hayırseverlerden ve eğitime gönül verenlerden destek bekliyoruz. Verilecek desteklerle köylerdeki öğrencilerimiz de kitap okuma imkanı bulacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tuanna gibi duyarlı bir öğrencisi olduğu için gururlu olduğunu söyleyen Sınıf Öğretmeni Aysel Duran Sansür ise öğrencilere derslerin yanı sıra toplumsal gelişmelere karşısında duyarlı olmayı da öğretmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çevreye, insana duyarlı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı seven bir öğrenci grubuyla çalıştığını ve tüm öğrencilerinin ilerde çevresine ve ülkesine yararlı insan olacaklarına inandığını söyleyen Sansür, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimin hepsi kitap okumayı çok seviyor. Tuanna, annesinin iş yerinde bazı öğretmenlerin, öğrencilerinin ders kitapları dışında farklı hikaye kitaplarının olmadığını, bu nedenle kitap okuyamadıklarını duymuş ve bundan çok etkilenmiş. 'Öğretmenim biz okuduğumuz kitapları köydeki çocuklarla paylaşabilir miyiz' diyerek proje başlatmak istediğini söyledi. Bunu duyduğumda çok mutlu oldum ve onunla gurur duydum. Kampanyaya herkesin destek olmasını istiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!