Gürpınar Belediyes'nden sel ve heyalan için çözüm

Güncelleme Tarihi:

Gürpınar Belediyesnden sel ve heyalan için çözüm
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 13:21

Gürpınar Belediyes'nden sel ve heyalan için çözüm

Haberin Devamı

Memet AVCI / GÜRPINAR,(Van)-(DHA)- VAN'ın Gürpınar İlçesi Belediyesi, sel ve heyelanın çok yaşandığı ilçede sel yataklarını düzenleyerek yolların altına 800'lük büzler döşeyip sel sularının yollara zarar vermesinin önüne geçti.

Sel ve heyelanın en yoğun olduğu ilçelerden bir tanesi olan Gürpınar'da sürekli yollar bozuluyor ve vatandaşlarda mağdur oluyordu. Bozulan yollar tekrar yapımı sırasında ise maddi kayıplar yaşanırken, Gürpınar Belediyesi sel yataklarını düzenlemek için çalışma başlattı. Soruna kalıcı çözüm bulmak amacıyla kolları sıvayan Gürpınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, sel sularının geçtiği güzergahı ıslah ederek yolların altına 800'lük büzler döşeyerek yolların sürekli bozulmasının önüne geçti.

En fazla sıkıntıyı yaşayan ilçeye bağlı Ortaköy Mahallesi'nde yaşayanlar sürekli sel ve heyelan nedeniyle çamur deryasında yaşadıklarını ve en fazlada çileyi ise okula giden çocukların çektiğini söyledi. Mahallede Yaşayan Şevket Kurt, mahalleli olarak yapılan bu çalışmadan memnun olduklarını belirterek, "Yolumuz 4 ay boyunca çamurdan sudan dolayı kapanıyordu. Mahallenin diğer taraflarına geçebilmek için ilçe merkezine gitmemiz gerekiyordu. Haliyle yolumuzu oldukça uzatmamız gerekiyordu. Bazen de tepelerden geçmek durumunda kalıyorduk. Fakat artık sorundan kurtulmuş olacağız. Çocuklarımız da daha rahat okula gidip gelebilecekler" diye konuştu:



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!