IHA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 16:22
VAN'IN ERCİŞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL ŞİMŞEK BAKANLIĞA BAĞLI RESMİ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİ VE MEZUNLARINA YÖNELİK ÜCRETSİZ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURLARININ BAŞLATILDIĞINI SÖYLEDİ. (KOD:SİMSEK)
Van’ın Erciş ilçesinde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenci ve mezunlara yönelik olarak ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları başlatıldı.
Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek konu ile ilgili yaptığı açıklamada öğrencilerin eğitim kalitesini yükseltmek, sınavlara hazırlanmalarını sağlamak amacıyla, öğrenciler için okullarında, mezun öğrenciler için de, Erciş Halk Eğitim Merkezi’nde ücretsiz kurslar başladığını söyledi. Destekleme ve yetiştirme kurslarına, örgün eğitimde okuyan ortaokul ve lise öğrencileri başta olmak üzere, açık öğretim okullarına kayıtlı ortaokul, lise öğrencileri ile özel okul öğrencileri ve mezunların başvurabileceğini ifade eden Şimşek, “İlçemizde şu ana kadar 10 bin 937 öğrenci kurslarımıza başvuru yaptı. 61 kurs merkezinde 760 öğretmen görevlendirildi. Kurs merkezlerinde öğrencilerimizin eğitim kalitesini yükseltmek, TEOG - YGS/LYS sınavlarına hazırlanan öğrencilerin desteklenmesini sağlamaktayız. Bu kurslarda aylık denemeler yapılarak kazanımlar değerlendirilecektir. Öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz ile zaman, zaman bir araya gelerek değerlendirmeler yapacağız.1. dönem kursları 3 Ekim 2015’te başladı ve 24 Ocak 2016 tarihinde sona erecek. 2. dönem kursları ise 8 Şubat 2016’da başlayacak. 2. dönem kursları ve yıllık kurslar 17 Haziran 2016’da tamamlanmış olacak. 3. dönem yaz kursları ise 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek. ayrıca ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten, 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabileceklerdir. Kurslarda her bir öğrenci ve kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilebilecek. Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak. Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul veya kurumlarından alacakları Eğitim Bilişim Ağı (EBA) şifresi ile e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabilecekler. İstenen derslerden kurs açılmaması durumunda talepler kurs merkezine yazılı olarak iletilebilecek. Açık öğretim öğrencileri, başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacaklar. Her bir kurs programına devam edecek sınıftaki öğrenci, kursiyer sayısı 10’dan az olamayacak. Sınıf mevcudunun 20 olması esas olacak. Bu sayı dolmadan yeni bir sınıf ise açılamayacak” şeklinde konuştu.