Edremit'teki park hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Edremitteki park hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 16:14

Edremit'teki park hizmete açıldı

Haberin Devamı

VAN,(DHA)- VAN'ın Edremit Belediyesi tarafından, ilçenin Erdemkent Mahallesi'nde 10 bin metrekare alan üzerinde inşa edilerek, yapımı tamamlanan park, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Edremit İlçesine bağlı Erdemkent Mahallesi'ndeki parkın açılışına,Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Levent Akay, kurum amirleri ve mahalle sakinleri katıldı. Vali Zorluoğlu, Edremit’te gerçekleşen büyük hizmet atılımının Van genelinde tüm ilçelerde benzer şekilde belediye başkanları ve kendileri tarafından el birliğiyle yürütüldüğünü söyledi.

Sahil düzenlemesi'nin Van'a ve Edremit'e çok yakıştığını kaydeden Vali Zorluoğlu,"Van’a yaptığımız hizmetleri alt alta sıralamaya vakit yetmez. Ama,  bazı büyük projelerden söz etmek istiyorum. Van’ın en kıymetli hazinesi olan ve buradan da çok güzel bir şekilde izleyebildiğimiz Van Denizi’nin, ilin ekonomisine, turizmine ve sosyal hayatına katkısı hepimizin malumu. Görevi devraldığımızda Van Denizi, Tuşba ve İpekyolu’nun kanalizasyonu hiç arıtılmadan doğrudan deşarj edildiği için sürekli kirleniyordu. Büyükşehir belediyesi olarak, yılların sorununa süratle el attık. İhalesini yaptık. 1 milyon 50  bin nüfusun kanalizasyonunu tam ileri biyolojik arıtma yöntemiyle arıtacak tesisimiz Tuşba’da yükseliyor. İnşallah 2020 yılı başında tamamlandığında artık Van Denizi kirlenmeyecek. Bir başka büyük çevre projemizin de ihalesini onayladım. Katı atık tesisi olmayan iki büyükşehirden biri Diyarbakır ile birlikte Van’dı. Bu konuya da süratle el attık. Sözleşmesini kısa sürede imzalayacağımız; ayrıştırma ve fermantasyon tesislerini, düzenli depolama sahası ve transfer istasyonlarını bünyesinde barındıran çok modern ve muhteşem bir katı atık entegre tesisini Van’a kazandırıyoruz."dedi.

Belediye'ye aktarılan kaynakların halka hizmet için kullanıldığını söyleyen Zorluoğlu," Bize Ankara’dan para yağmıyor. Bizden öncekilere ne kadar para gönderildiyse, bize de aşağı yukarı aynı miktarlar geliyor. Mühim olan bu parayı hangi maksatla kullandığınızdır. Siz bu parayı, hizmet için, projeler için, halk için kullanırsanız fazlasıyla yetiyor, şahidi biziz. Ama siz bu paraları halkın hizmetine değil başka maksatlar için kullanırsanız tabii ki yetmiyor. Değerli kardeşlerim, sizlerden bu hususları aklınızda tutmanızı önemle rica ediyorum. Van, Edremit güzelleşsin, bu şehir hak ettiği yatırımları ve hizmetleri alsın istiyorsak tavrımızı ona göre belirlememiz gerekiyor. Bu bir dönüm noktasıdır. Vatandaşlarımızın doğru karar vereceğine yürekten inanıyorum."diye konuştu.
Edremit İlçesi'nde bir çok hizmetin yapıldığını, son olarak da Erdemkent Mahallesine ailelerin çocuklarıyla birlikte dinlenebileceği bir parkın hizmete açıldığın ifade eden Zorluoğlu,“Bahar aylarından itibaren bu mahallenin kadınları, çocukları güzel faaliyetler yapacakları bu parkta eğlenip dinlenebilecekler. Kendi imkânlarıyla ve çok da ucuza mâl ederek, burayı yapan Edremit Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Buradan bir de müjde vermek istiyorum, hemen parkın üst tarafında iş makineleri çalışıyor. Mahallenin çok önemli bir ihtiyacını giderecek bir tesisin inşaatına başlandı. Erdemkent taziye evi ve aile destek merkezini, Büyükşehir belediyemizin de destekleriyle  tamamlandığında bu parkla bütünleştiriyoruz."dedi.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ise, kayyum olarak atanmadan önceki belediyenin hiç bir  hizmet yapmadığını,kayyum olarak görevi devraldıktan sonra  başta doğalgaz olmak üzere, belediye eliyle ilçeye getirilen pek çok hizmetle sorunların bir bir çözüme kavuştuğunu söyledi.
 Açılışa katılan davetlilere, ayran aşı çorbası ve balık ikram edilirken, Vali Zorluoğlu ve Kaymakam Çiçekli, ikramları kendi elleriyle dağıttı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!