Güncelleme Tarihi:
Barbaros KUL/ERCİŞ,(Van)-(DHA) VAN ve Hakkari başta olmak üzere Doğu Anadolu'nun yöresel ve geleneksel yemekleri arasında bulunan "Keledoş" şiir konusu oldu. Ercişli inşaat işçisi Mühlis Şefik, yöresel 'Keledoş' yemeği ile ilgili yazdığı şiiri, düzenlenen programda okudu.
Yaz aylarında dağların eteklerinden toplanan 8 ayrı ot, kurut, kuyruk yağı, mercimek, kuru üzüm, patates, soğan, bulgur ve salça katılarak pişirilen keledoş, değişik pişirme yöntemi ve sunum şekliyle bölge halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor.Van ve Hakkari başta olmak üzere Doğu Anadolu'nun yöresel ve geleneksel yemekleri arasında bulunan 'Keledoş' ile ilgili Ercişli inşaat işçisi Muhlis Şefik şiir yazdı.
Van Yazarlar ve Şairler Derneği'nin organizasyonuyla, Şişli Öretmen evinde düzenlenen şiir diletisi programına, Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Yüzüncüyıl Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Muş Alpaslan Üniversitesinde görevli Doç.Dr Nurullah Ulutaş, Doç.Dr. Melih Erzen ve Müştehir Karakaya da katıldı.Mali Fularlılar Derneği'nin de destek verdiği şiir dinletisi programına katılan, Ercişli inşaat işçisi Mühlis Şefik, yöresel yemek 'Keledoş' ile ilgili yazdığı şiiri okudu. Büyük beğeni toplayan şiir dinletisi'nin ardından programa katılan davetlilere, Keledoş yemeği ikram edildi.
Van Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Yaşar Adıyaman, sanat ve edebiyat adına güzel işler yaptıklarını belirterek," Bu programımıza Mavi Fularlılar Derneği de destek verdi. Bizi bir araya getiren ise, sofralarımızın vazgeçilmez yemeği 'Keledoş' oldu. Hem tadı, hem de içerdiği malzemeler ile tam bir şifa kaynağı olan 'Keledoş' şiirlerimize ilham kaynağı olmayı fazlasıyla hak ediyor. Bu yüzden böyle bir şiir dinletisi yapmayı uygun gördük. Bu konuda bize destek olan Mavi Fularlılar Dernek Başkanı Nurhan Demirhan' a teşekkür ederim."dedi
FOTOĞRAFLI