Van'ın Pamukkalesi Başkale travertenleri yolu asfaltlandı

Güncelleme Tarihi:

Vanın Pamukkalesi Başkale travertenleri yolu asfaltlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2024 11:26

Van'ın Pamukkalesi Başkale travertenleri yolu asfaltlandı

Haberin Devamı

Harun AKSUBAŞKALE,(Van), (DHA)- VAN'ın Pamukkalesi olarak adlandırılan Başkale ilçesindeki travertenlerin bulunduğu bölgeye giden yolda, Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından asfalt çalışması yapıldı.

Başkale ilçesindeki Pamukkale'yi andıran doğa harikası Başkale travertenleri, doğa güzelliği ile görenleri şaşırtıyor. Travertenlere giden ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için 9 kilometrelik Dereiçi ve Deringeçit grup yolunda asfalt çalışması yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Başkale Belediyesi tarafından yapılan asfalt çalışmasıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Dereiçi Mahallesi travertenlerine, ulaşımın daha konforlu hale geleceği belirtildi.

Dereiçi Mahallesi'nde yaşayanlar, yolun tamamlanmasıyla bölgenin daha rahat ve güvenli bir ulaşıma sahip olacağını söyledi. Bugüne kadar turistlerin yol sıkıntısı nedeniyle bölgeye gelmekte zorlandıklarını belirten mahalle sakinleri, yol sıkıntısının ortadan kalkmasıyla doğal güzelliklerin ön plana çıkacağını ve Pamukkale gibi hak ettiği ilgiyi göreceğini ifade ettiler.

Haberin Devamı

Sıcak asfalt seriminin ardından yapılacak yol çizgisi ve trafik tabela çalışmasıyla grup yolu modern bir görünüme kavuşacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!