Vali Okur ve Başkan Cahan, gazetecilerin gününü kutladı

Güncelleme Tarihi:

Vali Okur ve Başkan Cahan, gazetecilerin gününü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 15:20

Vali Okur ve Başkan Cahan, gazetecilerin gününü kutladı

Haberin Devamı

UŞAK Valisi Ahmet Okur ve Ak Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü yayınladıkları mesajla kutladı.

Gazeteciliğin bugün daha modern şartlarda icra edildiğini ifade eden Vali Ahmet Okur, "Medya teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etkinlik alanını genişletmiş, doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha önemli hale getirmiştir. Kalemini doğrudan, hak ve adalet çizgisinden sapmadan kullanan, demokrasi ve şeffaflığın gelişmesine katkı sağlayan gazetecimiz, basın meslek ve ahlak ilkelerine bağlılığı ve bu onurlu davranışıyla vatandaşlarımızın güvendiği haber kaynağı olma vasfını muhafaza etmektedir" dedi.

Toplum olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla muhtaç olunan günler yaşandığına dikkat çeken Vali Okur, "Şu günlerde medya kuruluşlarının ve gazetecilerin kamuoyunu doğru bilgilendirmesi gerekiyor. Haberin tehdit ve baskı unsuru olarak kullanılmamasıyla ilgili duruşları medyanın gerçek gücünün ortaya çıkmasında büyük önem taşımaktadır. Bu vesile ile güvenilir kaynaklardan gerçekleri tüm yalınlığıyla aktaran, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla mesleğini onurlu bir şekilde icra eden, sınırlarımızın ötesinde de görev yapan; toplumumuzun sesi tüm gazetecilerimizin bu anlamlı günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Görevi başında hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyorum" diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da basının, toplumun aydınlanmasında ve gerçeklerin öğrenilmesinde önemli bir role sahip olduğunu söyledi. Cahan şöyle konuştu:

"Gazetecilik, kamuoyuna doğru ve tarafsız bilgi akışını sağlayan saygın mesleklerden birisidir. Demokrasinin olmazsa olmaz olgularından birisi olan basın, aynı zamanda kamu menfaatlerini de göz önünde bulundurarak görevini yerine getirmektedir. Toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan basın, gece gündüz demeden ahlak kuralları çerçevesinde çalışarak bizlere en doğru bilgiyi verme çabası içindedir. İlimizde bulunan değerli basın emekçilerimiz de bu doğrultuda çalışarak bizlere en güzel hizmeti vermek için çaba gösteriyor"

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!