Vali Okur: "Terörün kökü kazınacak"

Güncelleme Tarihi:

Vali Okur: Terörün kökü kazınacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 14:43

Vali Okur: "Terörün kökü kazınacak"

Haberin Devamı

BİNGÖL'de havalimanında koruma görevi yapan çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüse dün (pazartesi) teröristlerce gerçekleştirilen bombalı araçlı saldırıda Uşaklı polis memuru 28 yaşındaki Abdullah Bıyık'ın şehit olması üzerine Vali Ahmet Okur ve Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, terörü kınayan mesaj yayınladı. Vali Okur, açıklamasında, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, terörün kökü kazınacaktır" dedi.

Uyak Valisi Ahmet Okur, terörü kınayan bir yazııl açıklama yaptı. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirten Vali Ahmet Okur, "Ülkemiz hem içeriden hem dışarıdan çeşitli mihrakların kışkırtmasıyla saldırıya uğruyor. Ancak bu aziz millet ihanet şebekelerine asla geçit vermeyecektir. 15 Temmuz'daki hain girişimin püskürtülmesinin ardından vatandaşlarımız birlik ve beraberliğini muhafaza etmiş daha da sıkı kenetlenmiştir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak terörün kökü kazınacaktır. Abdullah Bıyık kardeşimiz şehadetiyle mertebelerin en üstüne yükselmiştir. Şehit babasına ve kederli ailesine sabırlar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan da Bingöl'de gerçekleşen hain terör saldırısı hakkında yayınladığı kınama mesajında, yüreklerin yandığının belirtti. Cahan, "Bugün ülke olarak bir kez daha ciğerimiz yandı. Demokrasi uğruna şehit olan kardeşlerimizin acısı yüreklerimizde tazeliğini korurken, Bingöl'den de aldığımız kara haberle tekrar üzüntüye boğulduk. Haince davranmayı kendine yöntem edinen alçak terör örgütü 6 vatan evladını şehit ederek tüm Türkiye'yi yasa boğmuştur. Öyle ki 15 Temmuz darbe kalkışması esnasında ülkesi için şehit olan Polis Memuru Mehmet Çetin'in ardından Bingöl'de de yine Uşaklı kardeşimiz Polis Memuru Abdullah Bıyık'ı kaybetmenin üzüntüsünü en derin şekilde hissettik. Buradan bir daha sesleniyoruz. Dış güçlerin maşalığından başka hiçbir ideolojisi olmayan terör örgütleri ne yaparsanız yapın birliğimize ve beraberliğimize asla kast edemeyeceksiniz. Bu vatanın evlatları tarihinde olduğu gibi her zaman bütünlüğünü koruyacak alçaklara asla müsaade etmeyecektir. Bu vesileyle bir kez daha Şehidimiz Abdullah Bıyık'ı ve şehitlerimizi rahmetle yad ederken, yakınlarına da baş sağlığı dileriz" dedi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!