Ustasından Türk mutfağı ve yöresel yemekleri öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Ustasından Türk mutfağı ve yöresel yemekleri öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 15:49

Ustasından Türk mutfağı ve yöresel yemekleri öğrendiler

Haberin Devamı

UŞAK Üniversitesi Banaz Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencilerine, Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği (UŞAPADER) işbirliği ile uygulamalı Türk mutfağı ve yöresel yemekler eğitimi semineri verildi.
Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde düzenlenen seminere Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ve Prof. Dr. Cengiz Soykan, Banaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veli Erdinç Ören, Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir, İç Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Serkan Dursun, Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Mahmut Dolmacı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, keyifli ve lezzetli bir etkinliğe evsahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Çelik, "Yemek ve mutfak kültürü şehirleri tanıtan önemli unsurlardır. Her şeyden yeri geldiğinde vazgeçilebilir ancak gıda ve yemek yemekten asla. Bir şehrin tanıtılmasında, pazarlanmasında ve turizmde elde edilecek gelirlerinin artmasında anahtar konumda olan bir şey var. Bu da şehrin mutfak ve yemek kültürüdür. Turizmde beklenen geliri elde etmek istiyorsak kendimize özgü yemeklerimizi, yiyeceklerimizi misafirlerimize sunmamız gerekiyor. Bunun arşivi, eğitimi üniversite ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile bizlere düşüyor. Şehirlerimizin yemek kültürü birbirine benziyor olabilir. Ancak önemli olan özgün farklılıkları bularak, uygun bir şekilde sunarak kendimizi ön plana çıkarabiliriz."
Katılımcıların konuşmalarının ardından, Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Mahmut Dolmacı, öğrencilere uygulamalı olarak Türk mutfağı ve yöresel yemekler eğitimi verdi. Yoğun ilgi gören eğitimde baklava, kadayıf ve kaymaklı katmer yapan Dolmacı, ardından arkasında Türk Bayrağı görülecek şekilde çok ince bir yufka açarak izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!