Uşak'ta binlerce kişilik iftar

Güncelleme Tarihi:

Uşakta binlerce kişilik iftar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 13:13

Uşak'ta binlerce kişilik iftar

Haberin Devamı

UŞAK Belediyesi, kent merkezinde düzenlediği 'Milli Birlik ve Kardeşlik' iftar programıyla binlerce kişiyi iftarda buluşturdu.

Uşak Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Milli Birlik ve Kardeşlik iftar programında, binlerce Uşaklı aynı anda orucunu açtı. İftar, kent merkezinde yer alan İsmetpaşa Caddesi'nde yapıldı. Uşak Belediyesi'nden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar uzanan yüzlerce masalık iftar sofrası binlerce vatandaşı ağırladı.

Uşak'ın birlik ve beraberliğin kadim şehri olduğunu ifade eden Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, "Uşak aşıklar diyarı, yarenler diyarı, efeler diyarı. Birlik ve beraberliğin kadim şehri Uşak, kahramanların, gazilerin ve şehitlerin şehridir. Biz de bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinde tüm Uşak olarak Milli Birlik ve Beraberlik iftarında birlikte olduk. Sizlerle el ele, gönül gönüle daha nice böyle sofralarda buluşmayı Rabbim bize nasip etsin. Tüm Türkiye'de olduğu gibi, hepimiz biriz ve beraberiz. Uşak Belediyesi olarak daima hizmetinizdeyiz. Şehrimizde çok büyük atılımlar ortaya koyduk. Alt ve üst yapı, sosyal ve kültürel alanda çok önemli yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Şehrimize yakışır hizmetleri vatandaşlarımıza sunacağız. Türkiye'nin en büyük iftar sofrasını Uşak'ta kurduk. Belediyeden Valiliğe kadar uzanan bu büyük soframıza iştirak eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kur'an-ı Kerim okunması ile devam eden programda, binlerce kişi avuçlarını semaya açarak dualar etti. Belediyenin kurduğu yemek masaları yetersiz kalınca, çevrede bulunan bazı esnaflardan da ücretsiz iftar yapılabileceği duyuruldu. Uşak Belediyesi de ayakta kalan vatandaşlar için üç noktadan ayrıca yemek dağıtımı gerçekleştirdi. İftar programının ardından Hacivat ile Karagöz oyunu, semazen, aşık ile maşuk ve ateş adam gösterileri sahnelendi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!