Uşak'ın tarihi ve kültürel dokusu uluslararası çalıştayda konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Uşakın tarihi ve kültürel dokusu uluslararası çalıştayda konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 11:09

Uşak'ın tarihi ve kültürel dokusu uluslararası çalıştayda konuşuldu

Haberin Devamı

UŞAK Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından, "Uluslararası Uşak Arkeoloji Çalıştayı' düzenledi. Çalıştaya katılan akademisyenler, yaptıkları sunumlarda Uşak'ın tarihi ve kültürel dokusuna değindi.
Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde düzenlenen çalıştaya, Uşak'ta Pepouza Antik Kenti'nde yedinci kayıp mezhep olan Montanizm'in izlerini arayan Heidelberg Üniversitesi'nden Prof. Peter Lampe ve Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Harun Taşkıran ile çok sayıda akademisyen konuşmacı olarak katıldı. Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün bir yıldır öğrenci aldığını ve Türkiye'nin en genç arkeoloji bölümlerinden birisi olduğunu belirten Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, bölümün bilimsel çalışmalar açısından oldukça yoğun bir programa sahip olduğunu söyledi.
Uşak'ın bir markalaşma sorunu olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Çelik "Uşak, birçok medeniyete evsahipliği yapmış bir şehirdir ve 'ilkler şehri' olarak anılmaktadır. Ancak birçok değeri olmasına rağmen şehrimizde bir kimlik oluşturulmadığı için marka değeri de meydana getirilememiştir. Dolayısıyla tanıtım eksikliği bir sorun olarak gündeme gelmektedir. Elbette çeşitli etkinlikler düzenleniyor ve fuarlara katılım sağlanıyor ama maalesef sorun markalaşma sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Uşak Üniversitesi olarak üzerimize büyük görevler düştüğünün bilinciyle Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümleri'ni kurduk. Bölümlerimiz uyumlu çalışmalarıyla ilimizin adını duyurmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Valimiz Ahmet Okur'un öncülüğünde Uşak İli Kalkınma Vakfı'da kentin tanımına el atıyor. İnşallah hep birlikte, şehrimizde marka değeri oluşturacak çalışmalara imza atacağız" dedi.
Uşak Valisi Ahmet Okur ise, düzenlenen çalıştayın Uşak için çok faydalı bir etkinlik olduğuna inandığını, Uşak'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin ortaya çıkarılması ve korunmasının önemli bir konu olduğuna değindi. Çalıştaya konuşmacı olarak katılan akademisyenler, Uşak'ta Osmanlı mezar taşları, Aybey Nekropolü, Blaundus, Akmonia, Pepouza ve Sebaste Antik Kentleri ve Karun Hazineleri'nin çıkarıldığı Güre Tümülüsleri hakkında sunum yaptı.
Üç oturum halinde düzenlenen Uluslararası Uşak Arkeoloji Çalıştayı, konuşmaların ardından genel değerlendirme oturumuyla sona erdi. Çalıştaya Vali Okur ve Rektör Prof. Dr. Çelik'in yanı sıra Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak İli Kalkınma Vakfı üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.
Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!