Uşak Uluslararası Tarhana Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

Güncelleme Tarihi:

Uşak Uluslararası Tarhana Festivali kortej yürüyüşüyle başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2024 10:29

Uşak Uluslararası Tarhana Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

Haberin Devamı

UŞAK, (DHA) - UŞAK Belediyesi tarafından kentin en önemli yöresel ürünü ve kültürel mirası olarak öne çıkan tarhanayı tüm dünyaya duyurmak için düzenlenen Uluslararası Tarhana Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Festival, Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'ndeki etkinliklerle devam etti.

Uşak'ta 19-21 temmuz tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Tarhana Festivali'nin kortej yürüyüşü Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın yanı sıra diğer protokol üyeleri ve ünlü isimlerinde katılımıyla gerçekleştirildi. Kortejde motor grupları, model araçlar ve çeşitli dernek temsilcileri İzmir Karşıyaka Bandosu'nun çaldığı parça ve marşlar eşliğinde dev Türk bayrağıyla yürüdü. Kortejin ardından festival alanında toplanan vatandaşlara seslenen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım; "Bu hepimizin kültürü. Bu kültür, atalarımızdan bize kalan en önemli miras, bu toprakların besinleri ile yapılan ve sofralarımıza gelen şifa. Düzenlediğimiz festival sayesinde mirasımız olan tarhanamızı tüm dünyaya duyuracağız“ dedi.

Haberin Devamı

'UŞAK TARHANAMIZ, MUTFAKLARDAN DÜNYAYA AÇILACAK'

Festivalin Uşak'ın Uluslararası düzeyde tanınmasına vesile olacağını belirten Başkan Yalım, "Günler öncesinden hazırlıklarına başladığımız ve bir dünya rekoruna imza atmayı amaçladığımız bu festival Uşak'ımızın dünyada tanınmasına vesile olacağı gibi şehrimize, yöremize ait Uşak tarhanamız, mutfaklardan dünyaya açılacak. Bu gurur dolu anlara ortak olduğunuz için teşekkür ediyor, il dışından gelen kıymetli misafirlerimize ve vatandaşlarıma şölen tadında üç gün geçirmelerini diliyorum" dedi.

Ayrıca programda; Uşak Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses, Cumhuriyet Halk Partisi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sevinç Yazgan, Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Ali Karaoba ve Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan konuşmalarını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR EN İYİ TARHANALI KREP İÇİN YARIŞTI

Festival, Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'ndeki etkinliklerle devam etti. Günlerdir hazırlıkları yapılan festivalin ilk etkinliklerinden biri 'Minik Şefler Tarhanalı Krep Yarışması' oldu. 5 ve 7 yaş arasındaki çocukların katıldığı yarışmada minikler marifetlerini ortaya koyarken, heyecan dolu anlar yaşandı. Yarışmanın sonunda ilk üçe giren küçük aşçılara çeşitli hediyeler verildi.

GÖRSEL ŞÖLEN SUNDULAR

Yarışmanın ardından Uşak'ın bir başka değeri olan cirit gösterisi ve mısır odunu gösterileri sunuldu. Atlı gösterilerin sona ermesi ile yine kültürel miraslardan olan mehteran takımı sahnede yerini aldı. Ardından sahneye gelen Uşak Ayna Halk Oyunları Grubu; yöresel danslarıyla görsel şölen sundu.

Haberin Devamı

Yerel sanatçılar Barış Dönmez, Faik Ceylan, Naim akbaş ve Alim Toker seslendirdikleri türküleriyle festivale renk kattı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Türk Akbayram ile Uşaklı sevilen şarkıcı Ufuk Çakır repertuarlarındaki birbirinde güzel parçaları seslendirerek festivale katılanları coşturdu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!