Uşak, uluslararası tarhana festivali için gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Uşak, uluslararası tarhana festivali için gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2024 15:46

Uşak, uluslararası tarhana festivali için gün sayıyor

Haberin Devamı

Uşak, (DHA) - UŞAK Belediyesi tarafından 19-21 Temmuz tarihleri arasında Uluslararası Uşak Tarhana Festivali düzenleneceği bildirildi. Coğrafi tescile sahip Uşak tarhanasını tüm dünyaya duyurmak için festivali düzenlediklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, "tüm hemşehrilerimizi bu coşku dolu buram buram tarhana kokan festivale bekliyorum" dedi.

Uşak, Uluslararası Tarhana Festivali için gün sayıyor. Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilecek festival, 19 Temmuz'da başlayacak. 3 gün sürecek festivalde, mutfakların sevilen lezzeti, şifa kaynağı tarhananın yanı sıra çeşitli söyleşilerin, konserlerin, yarışmaların ve etkinliklerin yer alacak. Uşak'ın gastronomik değerlerini ön plana çıkarmak, Uşak tarhanasını dünyaya tanıtmak için düzenlene festivalin hazırlıklarının uzun süredir devam ettiği bildirildi. Festivalde alanına kurulacak olan waterball'dan balon futboluna, offroad'tan kickboks'a sürekli etkinliklerin yanı sıra; Sümer Ezgü, Türkü Akbayram, Onur Akın ve yerel sanatçıların konserleri olacak. 7'den 70'e her kesime hitap etmeyi amaçlayan festivale tüm vatandaşların katılım sağlayabilmesi için Uşak Belediyesi saat 16.00 itibari ile ücretsiz servis hizmeti verecek.

Haberin Devamı

Coğrafi tescile sahip Uşak tarhanasını tüm dünyaya duyurmak için festivali düzenlediklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım; "Bölgemizin kültürel değeri olan, geçmişten günümüze atalarımızdan miras olarak kalan bu değeri tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor, tüm hemşehrilerimizi bu coşku dolu buram buram tarhana kokan festivale bekliyorum" dedi.

Uşak Belediyesi, festival için hazırlanan 30 tonluk kazanda tarhana çorbası pişirilerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmesinin hedeflediğini de duyurdu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!