Uşak Belediyesi'nden şehit ailelerine ücretsiz gezi

Güncelleme Tarihi:

Uşak Belediyesinden şehit ailelerine ücretsiz gezi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 17:41

Uşak Belediyesi'nden şehit ailelerine ücretsiz gezi

Haberin Devamı

UŞAK Belediyesi ile Uşak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'nin birlikte düzenlediği tur kapsamında Uşaklı şehit aileleri 3 gün süresince Çanakkale, İstanbul ve Edirne'deki tarihi yerler ve şehitlikleri ziyaret edecek.

Şehit ailelerinin baş tacı olduğunu ifade eden AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 42 şehit ailesinin katıldığı 3 günlük gezi programında ailelerin önce Çanakkale'de şehitlik ve Şahin Tepesi ziyareti, ardından İstanbul ve Edirne'de şehitlikler, tarihi yerler ve camileri gezerek güzel vakit geçireceklerini söyledi. 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndan şehit ailelerini eşi Halime Cahan ve kızı Zeynep Cahan ile birlikte yolcu eden Başkan Cahan, "Onların evlatları bu vatan için şehit oldu. Ve evlatlarının yokluğunu hissediyorlar. Biz de istiyoruz ki en azından böyle etkinliklerle hem tarihi, turistik yerlerimizi görsünler, hem de sosyal alanlara girmelerini sağlayalım. Acılarını unutturmak mümkün olmasa da böylelikle ailelerimizin acılarını bir nebze olsun hafifletelim ve onlara değer verdiğimizi gösterelim istiyoruz. Bu vatan bu güne kadar çok şehitler verdi. Çok canımız yandı, ciğerimiz yandı. Ama her şey vatan, bayrak, millet ve ezan için" dedi.

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Uşak İl Başkanı Şakir Çakır ise, şehit ailelerinin bu tip etkinliklerle moral ve motivasyonunu arttırmayı hedeflediklerini belirterek, "Böylelikle şehit ailelerimiz kendi içlerinde daha iyi bir bağ ve dayanışma sağlıyor. Belediye Başkanımız Nurullah Cahan bunu her yıl yapmaya başladı ve geleneksel hale dönüştürdü. Kendisine tüm şehit aileleri adına bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!