Üniversiteliler çağın yeni hastalığı 'nomofobi'yi araştırdı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler çağın yeni hastalığı nomofobiyi araştırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 09:22

Üniversiteliler çağın yeni hastalığı 'nomofobi'yi araştırdı

Haberin Devamı

Telefon derste dikkat ve motivasyonu düşürüyor

UŞAK Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, çağın yeni hastalığı nomofobi'yi (cep telefonundan mahrum kalma korkusu) araştırdı. Öğrenciler arasındaki ankete katılan gençlerin yüzde 49.2'si, derste telefon kullanımının dikkat ve motivasyonu düşürdüğünü söyledi.
Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri Esra Erkurt ve Can Akgül, bölüm öğrencileriyle nomofobi konusunda anket yaptı. Çağın yeni hastalığı olarak bilinen cep telefonundan mahrum kalma korkusu olarak adlandırılan nomofobi'nin, derslerde dikkat ve motivasyona etkisi araştırıldı. Araştırmayı yapan gençler, "Connecticut Üniversitesi'nde Araştırmacı David Greenfield tarafından yapılan araştırma sonucunda nomofobi'nin farklı aşamaları olduğu ortaya çıkarıldı. Buradan yola çıkarak Halkla İlişkiler Kampanyaları dersi kapsamında 'Telefonsuz Dersler' projesini derste telefon kullanımının dikkat ve motivasyon düşürdüğüne dikkat çekmek amacıyla geliştirerek hazırladığımız anketlerle, öğrenciler üzerinde araştırma yaptık" dedi.
Akıllı telefon kullanımı bağımlılığını Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle anket yaparak ölçtüklerini anlatan öğrenciler, "Anket çalışması sonucunda öğrencilerin yüzde 49.2'si derste telefon kullanımının dikkat ve motivasyonu düşürdüğünü kabul etti. Yüzde 30.4'ü ise bunu kabul etmedi. Geri kalan yüzde 17.2'lik kısım ise kararsız kaldı. Anket sonuçlarından çıkan en önemli bir diğer sonuç ise öğrencilerin telefonu her zaman kullandıklarını kabul etmesi ve kendilerini telefon bağımlısı olarak görmemesi oldu. Sonuçlarından yola çıkarak da öğrenim gördüğümüz fakülte binasına mizahi afişler asarak telefon bağımlılığına dikkat çektik" dedi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!