TURİST FAZLA RAHAT

Güncelleme Tarihi:

TURİST FAZLA RAHAT
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2020 08:54

Güvenli turizm konusunda dünyaya örnek olan Antalya’da turist yoğunluğu her geçen gün artıyor. Önlemlerin en üst seviyede tutulduğunu vurgulayan sektör profesyonelleri ise turistlerin salgını önemsememesinden şikâyetçi.

Haberin Devamı

TÜM dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler sayesinde Antalya turizminde başarılı sonuçlar elde edildi. Turizm profesyonelleri, pandemi önlemleriyle hizmete devam eden otellerdeki son durumu ve test zorunluluğu gibi prosedürler için nasıl bir sistem kurulduğunu Hürriyet’e anlattı.

DAVRANIŞ GELİŞTİRİYORUZ

Rus ve Ukraynalı turistler ağırlıklı olmak üzere otellerde yabancı misafir yoğunluğunun ağustos ve eylül aylarında hızla arttığını belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Turizm Grubu Başkanı ve Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) Türkiye Başkanı Cahit Şahin, artışın ekonomi ve istihdam bakımından büyük avantaj sağladığını söyledi. İngiliz pazarının da golf turizmini canlandırdığına değinen Şahin, “Avrupalı turist yoğunluğu henüz beklenen düzeyde oluşmadı. Ülkelerin zorunluluk haline getirdiği koronavirüs prosedürlerini seyahat acenteleriyle görüşerek eksiksiz şekilde yerine getiriyoruz. Ülkelerine dönmeden önce test yaptırma zorunluluğu olan misafirlerimize gerekli işlemler otellerde yapılıyor. Test işlemleri, otellerin anlaşmalı oldukları sağlık kuruluşlarıyla koordineli olarak yürütülüyor. Şu ana kadar süreç sistemli olarak işletildi. Ancak Antalya’ya gelen turistler konaklama tesislerinde Kovid-19 salgını yokmuş gibi davranıyorlar. Bir otelde 400 kişi kalıyorsa bunlardan 10’u maske takıyor. Tesislerde kurallara uygun davranışı geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YÜKSELİŞE GEÇTİ
Eylül ayından itibaren havalimanlarındaki hareketliliğin yükselişe geçtiğini belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, son dönemde otellerdeki durumu şöyle özetledi: “Özellikle Rusya pazarında çok hızlı bir yükseliş görüyoruz. Antalya’ya günde gelen ortalama 45 bin yabancı turistin yaklaşık 20 binini Rus turistler oluşturuyor. Rusya’yı Ukrayna ve Almanya takip ediyor. Almanlar test zorunluluğu olması ve koronavirüse yakalanmaları halinde sigorta kapsamı dışında kalacakları için Türkiye’yi daha az tercih ediyorlar. Alman turistler ülkelerine dönmeden önce PCR testi zorunluluğunu yerine getirmek üzere oteller hastanelerden randevu alıyor. Sağlık personelleri belirlenen saatte otele gelip turistten numune alıyor ve 48 saat önce testin sonucunu getirerek misafire teslim ediyor.”

Haberin Devamı

GÜVENLİ TURİZM KAZANDIRACAK
Almanya’da 2’nci dalga korkusunun başladığını ifade eden Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner de şunları söyledi: “Koronavirüs konusunda en iyi notu alan ülke Türkiye oldu. 200 ülkenin turizmi durmuşken turizme açık bir ülke olarak kalmak bile önemli bir başarıdır. Krizin en karanlık günlerinde bile tesislerimiz turistlere kazasız belasız en iyi hizmeti verdi. Koronavirüs önlemleri konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) gece gündüz çalışarak iyi işleyen bir sistem kurdular. Şu anda Avrupa’nın İspanya’daki otellerin tamamına seyahat uyarısı varken Türkiye’deki otellerin yüzde 80’ine seyahat uyarısı yok. Biz bugüne kadar en misafirperver ülke olarak anılırdık. Bu özelliğimizin yanına şimdi güvenli turizm imajımız da ekleniyor. Bu imajı ayakta tutarsak 2020’de kaybettiğimizin 4-5 katını gelecek yıllarda geri kazanırız. Bunu sağlamak ve turizmcileri ayakta tutabilmek için hükümetimiz sonbaharda yeni bir turizm paketi açıklamalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!