Engeliyle kanserli eşi ve oğluna bakıyor

Güncelleme Tarihi:

Engeliyle kanserli eşi ve oğluna bakıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 11:34

- Tunceli'de, doğuştan kalça çıkığı bulunan 50 yaşındaki Gazel Karaboğa, KOAH ve meme kanseriyle mücadele eden kocası ve gözünün arkasındaki kitle nedeniyle kemoterapi tedavisi gören oğlu için yaptığı fedakarlıklarla çevresindekilerin takdirini topluyor - İmkansızlıkları nedeniyle tedavisini ihmal eden, kendi engelini unutup eşi ve oğluyla ilgilenen Karaboğa, ailesiyle iyi bir evde yaşamanın hayalini kuruyor

Haberin Devamı

TUNCELİ (AA) - FATMA ÇIRAY - Doğuştan kalça çıkığı bulunan 50 yaşındaki Gazel Karaboğa, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ve meme kanseriyle mücadele eden kocası ve gözünün arkasındaki kitle nedeniyle kemoterapi gören oğlu için yaptığı fedakarlıklarla çevresindekilerin takdirini topluyor.

Merkez Alibaba Mahallesi'nde, akrabalarına ait evde eşi Ali Kemal (49) ve oğlu Cem (9) ile kira ödemeden yaşayan Gazel Karaboğa, KOAH ve meme kanserine yakalanan kocası ile gözünün arkasındaki kitle nedeniyle bir süredir kemoterapi tedavisi gören oğluna kol kanat geriyor.

Engelini unutup, eşi ve oğlunun bakımı nedeniyle kendi tedavisiyle ilgilenmeye fırsat bulamayan Karaboğa, eşinin ve çocuğunun bir an önce sağlığına kavuşmasını dileyip ailesiyle iyi bir evde yaşamanın hayalini kuruyor.

Haberin Devamı

Gazel Karaboğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin meme kanseri ve KOAH'la mücadele ettiğini belirterek, "Nefes borusu açtılar. Evde makinelerle yaşıyor" dedi.

Gözünün arkasındaki kitle nedeniyle oğlunu da sürekli Ankara'ya götürüp getirdiğini anlatan Karaboğa, "Haftada bir defa kemoterapi almamız gerekiyor. Maddi durumumuz iyi değil. Tunceli’ye geri geldik. Yardım istiyoruz. Bize yardım etsinler" diye konuştu.

- Kendi ameliyatını erteliyor

Karaboğa, 3 ayda bir aldıkları engelli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını belirterek, şöyle devam eti:

"Geçinemiyoruz. İki hastam var. Ben de rahatsızım, benim de doktora gitmem gerekiyor ama gidemiyorum. Ben de belimden rahatsızım, kalça çıkığı var. Bana da doktor ameliyat olmam gerektiğini söylüyor. Nasıl olayım? Durumumuz iyi değil. İki hastam var, bunlara kim bakacak, bana kim bakacak? Yaşadığımız ev akrabalarımızın. Daha önceden ev kiramızı veriyorduk. Şimdi iki hastam var, gücüm olmadığı için bizden kira istemiyorlar. Evimiz de eski, yaşanacak gibi değil. İnanmayanlar gelip kendileri bakabilir. Bir gün ev üzerimize çökecek, evin altında kalacağız diye korkuyorum."

- "Oğlum sağlığına kavuşsun, ben bu durumuma razıyım"

Tedavisi için oğlunu tek başına Ankara'ya götürüp getirmek durumunda kaldığını anlatan Gazel Karaboğa, "Ankara'ya gidiyorum ama aklım eşimde kalıyor. Eşim de rahatsız. Bir kez Ankara dönüşünde eşimi boğulmak üzereyken buldum. Ben sadece sağlıklı bir ev istiyorum. Oğlum kemoterapi görüyor, sağlıklı bir evde yaşaması gerekir, burada enfeksiyon kapıyor. Kendim için değil, oğlum için sağlıklı bir ev istiyorum. Bir evim olsun, oğlum sağlığına kavuşsun, ben bu durumuma razıyım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İlkokul 3. sınıfa giden 8 yaşındaki Cem Karaboğa ise yetkililerden ailesi için ev, kendi için bilgisayar istediğini söyledi.

Karaboğa, "En çok İngilizce dersini seviyorum. Büyüyünce de şoför olmak istiyorum. Otobüs kullanmak istiyorum. Annemi Ankara'ya otobüsümle götürmek istiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!