Yomra Belediyesi’nden “Çayını İç, Kitabını Oku” Projesi

Güncelleme Tarihi:

Yomra Belediyesi’nden “Çayını İç, Kitabını Oku” Projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 11:13

TRABZON’UN YOMRA İLÇESİNDE “ÇAYINI İÇ, KİTABINI OKU ” PROJESİYLE HEM VATANDAŞLARDAN ESKİ KİTAPLAR TOPLANACAK HEM DE KAHVEHANELERE KİTAPLIKLAR KURULARAK VATANDAŞLARIN KİTAP OKUMASI SAĞLANACAK.

Trabzon’un Yomra ilçesinde “Çayını iç, kitabını oku ” projesiyle hem vatandaşlardan eski kitaplar toplanacak hem de kahvehanelere kitaplıklar kurularak vatandaşların kitap okuması sağlanacak.
Yomra Belediyesi örnek bir projeyi hayata geçiriyor. Yomra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan “Çayını iç, kitabını oku ” projesiyle hem vatandaşlardan eski kitaplar toplanacak hem de kahvehanelere kitaplıklar kurularak vatandaşların kitap okuması sağlanacak. İlk etapta 25 mahalleden seçilecek 5 pilot mahallede belirlenen kahvehanelerde gerçekleştirilecek olan proje hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, “ ‘Çayını iç, kitabını oku’ projesiyle hem evlerimizde bulunan eski kitaplar toplanacak, hem de kahvehanelere kuracağımız kitaplıklarla beraber vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığını aşılamak istiyoruz” dedi.
Teknolojinin gelişmesiyle okuma alışkanlığının gün geçtikçe azaldığını ifade eden Başkan Sağıroğlu, “Kıraathane’nin anlamı ne? ‘Kıraat’ okumak ‘hane’ ev demektir. Kıraathane ise ‘okuma evi’ anlamına geliyor. Fakat günümüzde bazı kahvehaneler kıraathane diye isimlendiriliyorsa da içerisinde hiç de ismiyle alakalı işler yapılmıyor. Ne yapılıyor? Okey, tavla, kağıt oyunları oynanıyor. Böylelikle kıraat lafta kalıyor. Bizler demiyoruz ki eğlenilmesin. Eğlenmenin yanında kitaplar da okunsun” diye konuştu.
Başkan Sağıroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Belediye olarak gerçekleştireceğimiz proje ile birlikte eskiden kıraathane diye geçen bugünkü kahvehaneleri eski konumuna dönüştürmek istiyoruz. Güzel bir proje olduğunu düşünüyoruz. 25 mahallemizde projemizi hayata geçirmek hedefindeyiz. Anons sistemimizle yaptığımız duyurularla birlikte projemizi başlattık. Vatandaşımızdan kitaplarımız gelmeye başladı. Oluşturduğumuz ekibimizle birlikte kitaplıklarımızı kahvehanelerimize kurarak, kitaplarımızı yerleştireceğiz. İnşallah güzel bir projeye imza atarız. Vatandaşlarımızdan projemize kitap bağışlarıyla destek vermelerini istiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!