TTSO’da kent ve bölge turizmi değerlendirildi

Güncelleme Tarihi:

TTSO’da kent ve bölge turizmi değerlendirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2018 14:05

TTSO’da kent ve bölge turizmi değerlendirildi

Haberin Devamı

TRABZON,(DHA)-TRABZON Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki bayramlaşma töreninde kent ve bölge turizmi değerlendirildi, döviz kurlarındaki hareketlilik, Amerika ve Çin’in ticaret alanında anlaşmaya gitmesinin iş hayatına etkileri tartışıldı.

Bayramlaşma töreninde TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, TTSO meclis başkan yardımcısı İbrahim Nalbant, yönetim kurulu muhasip üye Özcan İlaslan, yönetim kurulu üyesi Kadem Çakıroğlu, meclis üyeleri Cem Eyüboğlu, Bahattin Çelik, Ahmet Kazaz, Mehmet Çelebi, Saim Adanur katıldı. Törende kent ve bölge turizm sektörüne yönelik fikir alışverişinde bulunuldu, Amerika ve Çin’in ticaret alanında anlaşmaya gitmesinin iş hayatına etkileri tartışıldı.

TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren oda tüm meclis üyelerinin ramazan bayramlarını canı gönülden kutladığını ifade etti. Eren yeni meclis üyelerine yaptığı bilgilendirmede “Bu toplantılarımız daha çok sohbet havasındadır. Meclis üyelerimiz hem mesleki dertlerini, hem de konuşmak istediği söylemek istediği konuları burada sohbet havasında anlatabilirler. ” dedi.

Bayramlaşma töreninin bundan sonra da devam edeceğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise “Birbirimizi bayramda da görmek ayrı bir haz veriyor bizlere. Bayramların coşkulu ve neşe içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Bizler için büyük bir moral bulma kaynağı oluyor. Bütün arkadaşlarımızın ramazan bayramlarını kutluyorum.”diye konuştu.

‘EKONOMİK GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ’

Döviz kurlarındaki hareketliliğin piyasalara yansımasını da değerlendiren Hacısalihoğlu, sadece Türkiye’ye bakmanın doğru olmadığını, dışarıda Avrupa ve Amerika’nın da ekonomik yönden bir sıklaştırmaya gittiğini aktardı. Hacısalihoğlu “Bu kaçınılmaz bir olay. Bizde ekonomideki bu gelişmeleri takip ediyoruz. Bunun yanı sıra Amerika ve Çin’in ticarette işbirliğine gitmesinin ilk etkileyeceği ülkelerin başında bizim gibi gelişmekte olan ülkeler. İnanıyoruz ki hükümetimizin ekonomi kurmayları gerekli tedbirleri alıyorlardır. Etkilenecek isek de en az şekilde etkilenmeliyiz. Bu şu demektir, her zaman tetikte olup ani tedbirler ile kendi iç tedbirlerimizi almamız en uygunudur. Bu bakımdan herkesin gözü kulağı açık olması gerekir” ifadesinde bulundu.

‘KENTİN GÜNDEMİ TURİZM’

Başkan Hacısalihoğlu turizm sektörünün Trabzon, bölge ve ülke ekonomisi için büyük bir önem kazandığını, bayram sonrası yeni sezonun da başlayacağını hatırlatarak şöyle konuştu:

“Trabzon için Arap turizmi haliyle şehir ekonomisine büyük değer katıyor. Bir günde 7 uçak körfez ülkelerinden şehrimize iniyor. İnşallah bir terslik olmaz. Bizlere düşen bu sektörün önünü açmak, katkı vermek ve gerekli sorunları çözmektir. Şehrimizin şu andaki gündemi turizmdir. Her şeye rağmen turizmi çeşitlendirme gayretlerimiz devam edecektir. Özellikle kültür ve eko turizm alanında ilimizde yüksek bir potansiyel vardır. Burada doğal ortamında turistler kültürü, tarihi ve doğayı yaşamak istiyorlar. Bu turizmi ön plana çıkararak devam etmemiz gerekiyor. Geçmişte 10 bin Japon geliyordu. Bölgemizin kültürüne ve tarihine geliyordu. Bunu yeniden canlandırmamız gerekiyor. Eko turizm için altyapımız oluşmalıdır. “

ÜYELER KONUŞTU

Meclis Üyesi Cem Eyüboğlu geçen sezona göre bu yıl yapılan rezervasyonlarda yüzde 30’a yaklaşan bir azalma olduğunu, bunun biraz Türkiye’deki secime biraz da Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye bakışına bağladığını vurguladı.

Meclis üyesi Ahmet Kazaz da KOBİ’leri gelişen bir alan oluşturulduğunda, belirli bir ticari hacme ulaştığında, global şirketlerin tamamı oradaki pastaya hızlı bir şekilde yöneldiğini ifade etti.

 Yönetim kurulu üyesi Kadem Çakıroğlu, kentte büyük firmaların global firmalarla ciddi bir rekabet yaptıklarını kaydederek, her şeye rağmen pastanın bölünmesinin engellenemediğine işaret etti.

Yönetim kurulu muhasip üye Özcan İlarslan Trabzon’da 60’a yakın belgeli otel olduğunu, 350’ye yakın da belediye belgeli otel bulunduğunu anımsattı.

İlarslan “Şunda otellerdeki doluluk oranları 35-40 bandında seyrederken evlerdeki doluluk oranları çok daha yukarı seviyelerde olduğu görülüyor ”dedi.

Meclis Üyesi Saim Adanur turizm sektöründe çeşitlendirme yapılması için yeni pazarlara açılım yapılabileceğinin altını çizdi.

Meclis başkan yardımcısı İbrahim Nalbant Arap turistlerin şehrimizde daha çok Yomra ilçesinde yoğunlaştığını ve buna ilişkin trafik sorunu yaşandığını, yeniden düzenlenmeye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!