Trabzon’da 'Sokakta Satranç Var' etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da Sokakta Satranç Var etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 11:14

Trabzon’da 'Sokakta Satranç Var' etkinliği

Haberin Devamı

TRABZON, (DHA) - TRABZON’da, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Sokakta Satranç Var’ projesi, Meydan Parkında gerçekleştirildi. 

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizesi ile gerçekleştirilen etkinlikle ilgili açıklama yapan Satranç İl Temsilcisi Abdulkadir Haliloğlu, katılımın büyük olduğunu etkinlikle satranç kültürünü tanıtmak, yaymak ve sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti. Haliloğlu, “7’den 70’e yüzlerce kişi açık havada satranç oynadı. Artık turnuva salonlarında dört duvar arasına sığmıyor, sokaklara taşıyoruz. Halkın satranca olan ilgisi, bu etkinliğin festival havasında geçmesini sağladı” dedi.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de, “Satranç, barış, centilmenlik, analiz, mücadele ve strateji gibi kavramları bir arada barındıran önemli bir spor dalı. Son dönemlerde çocuklarımızın ve gençlerimizin bu alana ilgisinin artması çok önemli ve sevindirici gelişme. Etkinliklerin artarak devam etmesi için her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!