IHA
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 14:24
TRABZON VALİSİ ABDİL CELİL ÖZ, BİRLİKLERİNİ DENETLEMEK İÇİN TRABZON’A GELEN 3. ORDU KOMUTANI ORGENERAL İSMAİL SERDAR SAVAŞ’I MAKAMINDA KABUL ETTİ.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, birliklerini denetlemek için Trabzon’a gelen 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş’ı makamında kabul etti.
Valilik şeref defterinin imzalanmasının ardından Orgeneral Savaş ile bir süre görüşen Vali Öz, “Trabzon bölgenin tarih ve medeniyet kenti olmakla birlikte aynı zamanda ticaret ve turizm merkezidir. Giderek bu pozisyonunu daha da güçlendiriyor” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt savunmasında önemli görev icra ettiğini ifade eden Vali Öz, “İlimizde Tugay komutanlığımız, Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Deniz Komutanlığımız, Jandarma teşkilatımız bölgede Türk silahlı kuvvetlerin bir unsuru olarak önemli görevler yapıyor. Bu hizmetlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.
Vali Öz, ziyaretin anısına Orgeneral Savaş’a gümüş telkari işlemeli gemi maketi hediye ederken, komutan da hediyesini takdim etti.
KTÜ MADEN DERNEĞİ’NDEN VALİ ÖZ’E ZİYARET
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güneş ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Madenciliğin insan tarihinin gelişmesine yön veren bir sektör olduğunu söyleyen Vali Öz, “Madencilik sektörü geldiğimiz noktada dünyadaki rekabetin en önemli alanlarından bir tanesidir. Zaman zaman dünyadaki rekabet ve gelişmeyle birlikte sektörün hem genelinde hem de belirli alanlarında iniş ve çıkışlar yaşanmaktadır. Fiyatlar yükseldiği zaman rezervler daha çok kullanılıyor ve daha rantabl hale geliyor. Fiyatlar biraz düştüğünde ise rantablı ve ekonomik olmuyor bazı kaynaklar kullanılamıyor. Her bölgenin genel olarak belli madenlerde avantajları ve zenginlikleri var. Bölgemiz madencilik bakımından çok zengin olmasa da tamamen maden açısından mahrum bir bölge değil. Dediğimiz şartlarda olmasa da rezervleri olan bölgelerden birisidir” dedi.
“Türkiye bu zenginliğini aslında bu güne kadar çok etkin kullanabilmiş değil” diyen Vali Öz, “Madenlerimizi genelde ham madde olarak ya da yarı mamul madde olarak pazarlama durumundayız. Bunun işlenmesiyle ilgili önemli araştırma, geliştirme faaliyetlerimiz var. Yapılan çalışmalarımızı madenin işlenmesi boyutunda da değerlendirmek lazım. Şehrimizde bu anlamda çalışmaların olması böyle bir derneğin bulunması, Maden Teknik Arama Enstitüsü’nün şehrimizde bölge müdürlüğünün olması, yetişmiş insan gücünün var olması ve bölgenin aynı zamanda ihracat kapısı olarak önemli bir potansiyelinin olması şehrimizde yapılan çalışmaların gerekliliğini ortaya koyuyor. Bunlarla birlikte konferanslar ve seminerlerle bu konu değerlendirilip geliştirilirse hem ülke hem de bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlamış oluruz. Bu anlamda hem üniversitemizin bölümle ilgili çalışmaları hem de dernek çalışmaları için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Görüşmede Vali Öz’e dernek başkanı ve beraberindekiler dernekleri hakkında bilgiler verdi.