Trabzon’da 200 Milyon TL’lik Çevre Yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da 200 Milyon TL’lik Çevre Yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 11:30

TRABZON ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ ALİ VEDAT ÇİFTÇİ, TRABZON’DA YAPIMINI BİTİRDİKLERİ VE DEVAM ETTİKLERİ KAMU YATIRIMLARININ TOPLAM MALİYETİNİN 200 MİLYON TL CİVARINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, Trabzon’da yapımını bitirdikleri ve devam ettikleri kamu yatırımlarının toplam maliyetinin 200 milyon TL civarında olduğunu söyledi.
Trabzon’da çok sayıda kamu yatırımını hayata geçiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, “Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak Bakanlığımıza bağlı 8 Genel Müdürlüğün taşra görevini yapmakla beraber illerde Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzün de görevleri arasında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının proje yapılması ve inşaat yaklaşık maliyet ihale dosya işlemleri kontrol ve denetim hizmetlerini de yürütüyoruz. Bize Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce 2 şekilde yatırımlar gelmektedir. Birincisi kamu kurum ve kuruluşları işle ilgili ödenekleri Bakanlığımıza aktardıkları takdirde bu bakanlığımız yatırım programında yer aldıktan sonra işin projesi ve ihalesi dahil inşaatla ilgili denetim, kontrol ve kabul işlemlerinin tümü illerde İl Müdürlüklerimiz tarafından yapılmaktadır” dedi.
Başta Kredi Yurtlar Kurumu inşaatları olmak üzere birtakım genel bütçe faaliyetlerini yürüttüklerini kaydeden Çiftçi, “2015 yılı içerisinde Vakfıkebir’de 400, Akçaabat’ta 1250 ve Sürmene’de 250 öğrenci kapasiteli 3 tane Yüksek öğrenim yurdunu bitirerek ilgili kurumlarına teslim edeceğiz. Trabzon merkezde de 500 kişilik öğrenci yurdu inşaatının proje onayı yapıldı şuanda ihale ile ilgili iş süreçleri yapılıyor. Yine bakanlığımız yatırım programında yer alan İlçe Tarım Müdürlükleri Vakfıkebir, Sürmene bunlar tamamlandı. Tonya’daki inşaatımız devam ediyor, Araklı’da da proje ve yaklaşık maliyetini belirleyeceğimiz projemiz var. Ayrıca Jandarma Komutanlıklarına bağlı İl Jandarma binalarında bir takım onarım ve tadilat çalışmalarımız sürmektedir” ifadelerini kullandı.
Çiftçi, “İllerde Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzün yatırım programı dışında olan ve Sn. Valilerimizin talimatları doğrultusunda İl Müdürlüklerimizin yürüttüğü işler var. Bunlar Bakanlığımızın yatırım programında da olmayan çalışmalar olup tüm proje, denetim ve kontrollük çalışmaları Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Biz de bu kapsamda başta Milli Eğitim Bakanlığına ait olmak üzere İl Koordinasyonda bütçeleri aktarılan 600’ün üzerinde derslik inşaatı çalışmamızı yürütüyoruz. Bu çok ciddi bir derslik ve inşaat kapasitesi anlamına geliyor. Beşikdüzü’nde anaokulu, Vakıfıkebir’de Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi içinde Uygulama Oteli, yine yurt inşaatı, Kemaliye okul inşaatı, Anadolu Lisesi Spor Salonu. Çarşıbaşı Fener Mahallesi’nde yeni bir okul inşaatına başladık. Akçaabat’ta Endüstri Meslek Lisesi içerisinde 24 derslikli bir okul ve atölye inşaatlarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.
“3 İLÇEYE HÜKÜMET KONAĞI YAPILIYOR”
“İl Merkezimizde Ortahisar’da Aydınlıkevler İlköğretim Okulu’nu bitirdik bu yıl eğitim ve öğretime başlayacak” diyen Çiftçi, “Aynı şekilde Yeşiltepe’de 24 derslik, Çukurçayır’da 24 derslik ve okul inşaatı aynı şekilde Pelitli’de de, Of ilçemizde 24 derslik ve okul inşaatını bu yıl içinde bitirdik ve Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim ettik. Devam eden inşaatlar kapsamında merkezde Erdoğdu ve Atatürk Merkez İlköğretim Okulu, Yomra’da, Arsin’de Halk eğitim inşaatı, Araklı’da İmam Hatip Lisesi ve Yurt İnşaatı, Of’ta İmam Hatip Lisesi gibi 600’e yakın derslikli okul inşaatları var. İç İşleri Bakanlığına bağlı ilçe Hükümet Konağı yapımında yakın zamanda Çarşıbaşı ve Hayrat hükümet konaklarını bitirdik. Ayrıca Of, Çaykara ve Dernekpazarı Hükümet Konağı ile ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Bununla beraber yine Bakanlığımız yatırım programlarında yer almayan Sn. Valimizin talimatları doğrultusunda Türkiye’de de bir ilk inşaat olacak Tarım Bakanlığı’na ait Su Ürünlerine bağlı Gen bankası inşaatı ve müzesi devam ediyor. Bu da çok özel bir proje yaklaşık maliyeti 10 milyon lira civarındadır. Ayrıca diğer kamu kurum kuruluşlarınca istenen onarım, tadilat gibi işleri de müdürlüğümüz yürütüyor” diye konuştu.
“YAKLAŞIK MALİYETLERİ 200 MİLYON TL”
Trabzon’da yapılan kamu yatırımların yaklaşık 200 milyon TL’yi bulduğunu vurgulayan Çiftçi, şöyle konuştu:
“Görüldüğü gibi illerde Müdürlüklerimiz Bakanlığımız Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Yatırım programı dışında olan işlerde de illerde sn. Valilerimizin talimatları doğrultusunda gerek İl Özel İdare bütçesine aktarılan gerekse Yatırım İzleme Daire Koordinasyon Başkanlığı bütçelerine aktarılan çok sayıda kamu yatırımının proje yaklaşık maliyet denetim ve kontrol hizmetlerini yürütmektedir. Bu saymış olduğum kamu yatırımlarının yaklaşık maliyetleri 200 milyon lira civarında olup dolayısıyla müdürlüğümüz yaklaşık 200 milyon liralık bu yatırımların proje, denetim ve yapım işini yürütmüş olmaktadır. Bu bütçe ise gerek Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce, gerekse illerde Yatırım izleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve bir kısmı da Milli Bakanlığının bütçesinden karşılanan giderlerdir.”
“UZUNGÖL’DEKİ ÇALIŞMALAR”
Trabzon’un turizmdeki incisi olan Uzungöl’de yapılan çevre düzenlemeleri ile ilgili de bilgi veren Çiftçi, yeniliklerin devam edeceği kaydetti. Çiftçi, şunları söyledi:
“Uzungöl, Bakanlığımıza bağlı Özel Çevre Koruma Bölgesi olup Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğümüzce ilan edilen Sit alanı olup içinde 1. 2. ve 3. derecede sit alanı olan bir bölgemizdir. Uzungöl’de alt yapı ve peyzaj çalışmaları çerçevesinde son 3 yıl içerisinde Bakanlığımız Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğümüzce gerek belediyesine ve gerekse geçmişte İl Özel İdaresi’ne 10 milyon liranın üzerinde bir ödenek aktarılmıştır. Müdürlüğümüz de bu işlerin proje, denetim ve kontrollüklerinin takibini yapmıştır. Uzungöl’de yürüyüş yollarıyla beraber, güney kıyısındaki peyzaj ve park düzenlemelerini yaptık, Uzungöl içindeki çeşitli mahallelerin kanalizasyon, içme suyu ve yol, onarım ve tadilat çalışmalarını gerçekleştirdik, yine Haldızen Vadisi’nde 3 tane peyzaj alanı yaptık. Uzungöl’deki çalışmalarımız yine devam ediyor, Bu yıl içerisinde Çaykara Belediyesi ile 700 bin liralık bir protokol yaptık. Uzungöl demir kapı yolunu doğal taş parke ile bitiriyoruz bunun yaklaşık 7-8 kilometresi bitmişti kalan 2 kilometrelik kısmını da bu yıl içerisinde bitireceğiz. Yine Uzungöl içerisinde tespit ettiğimiz park ve peyzaj inşaatlarımız 2015 ve 2016 yıllarında devam edecektir.”
“ALO 181 İLETİŞİM HATTI ÇOK ÖNEMLİ”
Trabzon’da 2014 yılında yaptıkları denetimlerde 2.5 milyon TL’nin üzerinde bir idari yaptırım kararı aldıklarını belirten Çiftçi, “Bakanlığımıza bağlı Alo 181 Çağrı Merkezimiz Türkiye’mizin 81 iline 7/24 hizmet veriyor. Tüm il müdürlüklerimize ciddi bir yönlendirme yapılıyor ve çok süratli bir şekilde talepler iletiliyor. Dönüş takipleri de düzenli bir şekilde yapılmakta. Özellikle geri dönüş ve memnuniyet anketlerine de baktığımızda gerçekten çok iyi bir çalışma yapıldığı sergilenmektedir. Biz Trabzon’da 2014 yılında yaptığımız denetimlerde 2.5 milyon liranın üzerinde bir idari yaptırım kararı aldık. Bunların yüzde 60’tan fazlası Alo 181’den gelen şikayet ve ihbarlar neticesinde yerine getirilmiştir. Bu vesileyle güzel bir hizmeti yerine getiren Alo 181’deki tüm arkadaşlarımıza ben teşekkür ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!