Santa Harabeleri yolu bakıma alındı

Güncelleme Tarihi:

Santa Harabeleri yolu bakıma alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 14:21

Santa Harabeleri yolu bakıma alındı

Haberin Devamı

TRABZON,(DHA) - GÜMÜŞHANE sınırları içinde bulunan Santa Harabelerine Trabzon’dan ulaşımı sağlayan yolun stabilize olan kısmı Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bakıma alındı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında önce yolun yağmur suyu kanalları oluşturuldu ardından da serilen stabilize malzeme silindir ile sıkıştırılarak yol standartlara uygun hale getirildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede yaptığı çalışmadan yöre sakinlerinin memnun olduğunu belirten Arsin Yolüstü Mahallesi Muhtarı Mustafa Tiryaki, “Santa Harabeleri çok büyük bir geçmişe sahip. Burası bölgesel turizm için, Trabzon’umuz için, Arsin’imiz için büyük önem arz ediyor. Bu vesile ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

‘STABİLİZE YOLDA CİDDİ ÇALIŞMA’

Arsin Platformu Başkanı Oktay Acar da Santa Harabeleri yolunda yapılan çalışmanın önemine dikkat çekti “Bu yol önceki dönemlerde de ilgili kurumlarımız tarafından serilmiştir ancak yapılan çalışmalar altyapısız olarak gerçekleştiği için bir ay bile dayanmamıştır. Büyükşehir Belediyemiz şimdi ilk olarak yolun su kanallarını yapıyor. Sonrasında serilen stabilize malzeme silindir ile sıkıştırılıyor. Bu şekilde 10 kilometrelik stabilize yolda ciddi bir çalışma yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!