Mahir Küçük: “Trabzon’un Sorunlarını Da Çözümlerini De Biliyoruz”

Güncelleme Tarihi:

Mahir Küçük: “Trabzon’un Sorunlarını Da Çözümlerini De Biliyoruz”
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2015 12:22

DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ’Nİ (DKİB) ZİYARET EDEN ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ESKİ MÜSTEŞAR YARDIMCISI AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DR. MAHİR KÜÇÜK, BAŞKAN AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN VE GENEL SEKRETER İDRİS ÇEVİK İLE BÖLGE İHRACATÇILARININ SORUNLARINI KONUŞTU

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’ni (DKİB) ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Mahir Küçük, Başkan Ahmet Hamdi Gürdoğan ve Genel Sekreter İdris Çevik ile bölge ihracatçılarının sorunlarını konuştu.
Ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Küçük, “Ülkemiz için 25-30 yıl önce 10 milyar dolar gibi rakamlar ihracat hedefi iken bugün AK Parti iktidarı ile bu hedefler rekor üzerine rekor kırarak 150 milyar dolar seviyelerini aşmıştır. Tabi ki bu bizim için yeterli bir rakam değildir. Hedef 2023’ün ihracat hedefi olan 500 milyar dolardır. Planı, projesi ve büyük hedefleri olmayan ülkeler, sıradan ülke konumunun dışına çıkamazlar. Büyük hedeflere ancak işsizliğin giderilmesi, üretimin arttırılması ve yeni sektörlerin ekonomiye kazandırılması ile ulaşabiliriz” dedi.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ve memleketimizin önemli gelir kaynağı olan fındık üretimi ile ilgili düşünceleri ile sürdüren Küçük, “Bölgemizin stratejik ürünü olan fındık bizim milli doğal ürünümüzdür. Dünyada fındık üretiminin yüzde 70’ini karşılayan ülkemiz, fındık pazarını kendisi kontrol etmeli, fiyatını kendisi oluşturmalıdır. Bugün fındığı, kabuklu fındık değil, iç fındık olarak bile ihraç ettiğimizde, fındığın katma değerini dış ülkelere bırakmış oluruz. Eğer genç işsizlerimize iş bulmak istiyorsak büyük bir kısmı ülkemizde, bölgemizde yetişen fındıktan daha iyi istifade etmeliyiz. Fındığı ülkemizde işleyerek çok farklı son ürün şeklinde dünya piyasalarına sürmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
İhracatla bağlantılı olarak İpek Yolu’nun tekrar eski hüviyetine kazandırılması için havayolu imkanlarının mutlaka geliştirilmesi, demiryolu ulaşımının Trabzon üzerinden doğu komşulara kadar uzanması gerektiğini belirten Küçük, “Kara, hava yolu ulaşımının geliştirilmesi, demiryolu ulaşım sistemlerinin kurulması, bölge ticaretinin canlanmasına dolayısıyla Trabzon’umuzun lojistik bir merkez haline gelmesine vesile olacaktır. Bu da bölgemizin birçok açıdan gelişmesine hizmet edecektir” diye konuştu.
Trabzon’un ve bölgenin sorunlarının tamamına vakıf olduğunu kaydeden Küçük, iş adamından, esnafına, sokakta işsiz gezen gencinden yaşlısına bütün kesimlerin sorunlarını bildiğini, var olan her sorunlarla ilgili olarak proje çalışmalarının olduğunu ve seçilmesi durumunda sorunları kesinlikle unutmayacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!