Maçka turizmde marka olacak

Güncelleme Tarihi:

Maçka turizmde marka olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 11:11

- Kültürel varlıkları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesinin Türkiye'nin 10 turizm kentinden biri ilan edilecek olması nedeniyle alternatif turizm olanaklarına yoğunlaşıldı - Maçka Belediye Başkanı Koçhan:- "Doğu Karadeniz'de turizmde ne varsa tek başına Maçka'da o olacak. Maçka, son dönemde tarih turizminin yanı sıra dağ ve yayla turizmi için de en ideal yer. Bu kapsamda yeni alternatiflere yönelik çalışmalarımız devam ediyor"

TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Doğal güzelliklerinin yanı sıra Sümela Manastırı başta olmak üzere kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, Türkiye'nin 10 turizm kentinden biri ilan edilecek.
Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı Maçka, manastırları, orman örtüsü, turistik pansiyonları, kaynak suları ile bölge turizmine önemli katkı sağlıyor.
Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı gibi birçok mesire yeri ile öne çıkan Maçka ilçesi, geçen yıl 700 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırladı.
Karadeniz'in önemli turistik mekanları arasında yer alan, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Altındere Milli Parkı'ndaki tarihi Sümela, 8 kilometre mesafedeki Vazelon ve Atasu Mahallesi'ndeki Kuştul manastırları da turistlerin en önemli uğrak mekanları arasında bulunuyor.
Maçka ilçesinin, Türkiye'nin 10 turizm kentinden biri ilan edilecek olması nedeniyle alternatif turizm olanaklarının harekete geçirilmesi, kültür ve tarih turizminin daha da canlandırılması planlanıyor.
- "Tek başına turizmde marka olacağız"
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, ilçenin bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Türkiye'nin 10 turizm kentinden birisi olarak ilan edileceğini söyleyerek, "Maçka sadece Trabzon değil, Doğu Karadeniz'in en önemli ilçelerinden birisidir. Şu an için Sümela Manastırımız, Doğu Karadeniz turizminin lokomotiflerinden birisi. Yaklaşık 700 bin kayıtlı, 1 milyonu aşkın da günü birlik kişilerin ziyaret ettiği önemli bir ören yeri. Bu nedenle de turizm kenti olmayı önemsiyoruz" dedi.
Koçhan, Türkiye'de 5 turizm kenti bulunduğunu dile getirerek, "Bu yıl da 10 turizm kentinden birinin Maçka olmasından dolayı büyük minnettarlık yaşıyoruz. Tek başına turizmde marka olacağız. Türkiye'de dünyada nadir iller vardır. Mesela Kapadokya öyledir. Tek başına markadır. Maçka'nın da turizm kenti ve bir marka olma adına yolunda hızlı bir şekilde ilerleyeceğine inanıyorum" diye konuştu.
Turizmde Maçka'yı daha da geliştireceklerini işaret eden Koçhan, şu değerlendirmede bulundu:
"Bu kapsamda çeşitli projelerimiz var. Özellikle Çakırgöl projesini önemsiyoruz. Bu alanı da turizme kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında Sümela Manastırı'na teleferik projemiz var. İki yıl içerisinde yapımına başlanıp, tamamlanacağına inancım tam. Bu yıl restorasyon programına alınan Vazelon Manastırı var. Vazelon Manastırı'nın da bu turizm potasına katılmasıyla, bölgedeki hareketlilik daha da artacaktır. İlçemizde ayrıca Kuştul Manastırımız var. Bu üç manastırımız da bölgemiz açısından çok önemli."
- "İlçemizi turizm kentine hazır hale getiriyoruz"
Turizmde çeşitliliği artırılması, alternatif turizm olanaklarının harekete geçirilmesi ile kültür ve tarih turizminin daha da canlanması için çalıştıklarını vurgulayan Koçhan, "Doğu Karadeniz'de turizmde ne varsa tek başına Maçka'da o olacak. Maçka, son dönemde tarih turizminin yanı sıra dağ ve yayla turizmi için de en ideal yer. Bu kapsamda yeni alternatiflere yönelik çalışmalarımız devam ediyor" sözlerine yer verdi.
Koçhan, ilçede yoğun bir turizm otelcilik talebi de olduğunu anlatarak, hızlı bir turizm hamlesi yapmayı düşündüklerini, Maçka'nın Sümela Manastırı'na sabah gelinip, akşam dönülen bir turizm ilçesinden çıkarılarak, turizmde kalkınmayı hedefleyen Türkiye'deki örnek yerlerden olacağını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!