KTÜ öğrencilerinden "tacize hayır" protestosu

Güncelleme Tarihi:

KTÜ öğrencilerinden tacize hayır protestosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 14:47

- KTÜ'ye bağlı Fatih Eğitim Fakülte'si yerleşkesinde, fakülte öğrencisi üç bayanın okulun yakınlarında tacize uğradıklarını öne süren bir grup öğrenci, olayı protesto etti.

Haberin Devamı

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne (KTÜ) bağlı Fatih Eğitim Fakültesi yerleşkesinde, fakülte öğrencisi üç bayanın okulun yakınlarında tacize uğradıklarını öne süren bir grup öğrenci, olayı protesto etti.

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi'nde toplanan ve kendilerini "KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi" olarak adlandıran öğrenciler, üniversite yönetimi aleyhine çeşitli sloganlar atarak, "Kadına şiddete hayır", "Tacize Dur De" yazılı dövizler açtı.

Üniversite öğrencilerinden Mehtap Yapar, grup adına yaptığı basın açıklamasında, 15 Aralık günü akşam saatlerinde üç kadın öğrencinin okulun yakınlarındaki bir market civarında tacize uğradıklarını öne sürdü.

Yapar, fakültenin güvenlik önlemlerinin artırılması için üniversitelilerin daha önce imza kampanyası düzenlediklerini anlatarak, yeni dekanlığın yaşanan rahatsızlıktan haberdar olduğunu, koşulların iyileştirilmesi adına hiçbir adım atmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!