KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Şarkılarda Şiirler” paneli yapıldı

Güncelleme Tarihi:

KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Şarkılarda Şiirler” paneli yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 12:54

KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Şarkılarda Şiirler” paneli yapıldı

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Şarkılarda Şiirler" adlı panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü Dekan Prof. Dr. Sonay Çevik'in yaptığı panele öğretim görevlisi Özdemir Hafızoğlu, Güzel Sanatlar Lisesi Edebiyat öğretmeni Yasemin Uzun, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik öğretmeni Cemal Zihni Erener, müzisyen - bestekar Engin Ören ile şair Sabiha Serin konuşmacı olarak katıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in yanı sıra çok sayıda öğrencinin de katılımıyla yapılan panelde konuşan Özdemir Hafızoğlu, her şiirin, her şarkının hikayesi olduğunu belirterek, bestelerini en mutlu olduğu anda yapabildiğini dile getirdi. Ardından TRT repertuarına giren bestelerini Cemal Zihni Erener'in kemanı eşliğinde sergileyen Hafızoğlu büyük beğeni topladı.

‘Karınca Yuvası’ isimli şiir kitabının yazarı Edebiyat öğretmeni Yasemin Uzun da, şiirlerin ve şarkıların hayatımızda önem arz ettiğine işaret etti. Türk edebiyatının ve Türkçe'nin çok zengin olduğunun altını çizen Uzun, "Bu zenginlikle ortaya mükemmel eserler çıkıyor" dedi. İnsanın kendi acılarını hissettiği sürece canlı, başkalarının ya da toplumsal acıları hissettiği müddetçe de insan olduğunu hatırlatan Uzun'un konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Moderatör Prof. Dr. Sonay Çevik ise, paneller, sergiler düzenlediklerini hatırlattı, “Bu kez de şiirler gündeme geldi. Duygu alışverişini yansıtmak, şiirden, şarkıya, şarkıdan icraya giden yolculuğu incelemek istedik. Bu konuda kitapları, eserleri ve besteleri olan panelistlerimizle bu çalışmayı yaptık. Şiirin, güftenin, şarkı sözünün oluşumu, bestelenmek için seçilmesi, seçilirken makama, usule uygunluğu ve bütün bunları ortaya koyan duyguların anlaşılmasını hissetmeye ve hissettirmeye çalışıyoruz" dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!