Kızlar Manastırı'nda restorasyon çalışmalarına yeniden başlandı

Güncelleme Tarihi:

Kızlar Manastırında restorasyon çalışmalarına yeniden başlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 14:02

Kızlar Manastırı'nda restorasyon çalışmalarına yeniden başlandı

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nde, Boztepe sırtlarında bulunan tarihi Kızlar Manastırı’nın restorasyonunun ikinci ihalesi yapıldı. 1 milyon 95 bin lira bedelle ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak restorasyon çalışmalarına yeniden başlandı. Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanarak manastırın bölge turizminin hizmetine açılması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Kızlar Manastırını Trabzon’a kazandırmak için 5 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığına devrettiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Bakanlık restorasyon için ikinci ihaleyi gerçekleştirdi. Yüklenici firmaya yer teslimi yapılması suretiyle çalışmalara yeniden başlandı. Yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Restorasyon çalışmaların ardından tarihi mekân yeniden Belediye tarafından devralınacak” dedi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya desteklerinden ötürü teşekkür etti.

III. ALEKSİOS 14’ÜNCÜ YÜZYILDA YAPTIRDI

Çalışmalar tamamlandığında Trabzon ve bölge turizminin en önemli destinasyonları arasında yer alacak olan tarihi Kızlar Manastırı’nda restorasyon çalışmaları aslına uygun olarak gerçekleştirilirken, manastırda bulunan tarihi Kaya Kilisesi ve örneğine nadir rastlanan fresklerin gün yüzüne çıkarılması da projenin en önemli kısmını oluşturuyor.

Boztepe'nin yamacında, şehre hâkim bir mevkide kurulan tarihi Kızlar Manastırı, 14’üncü yüzyılda III. Aleksios tarafından yaptırıldı, manastır yapılan ilavelerle 19’uncu yüzyılda son şeklini aldı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!