IHA
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 09:13
DÜNYA GIDA ÖRGÜTÜ (FAO) DÜZENLEDİĞİ SU ÜRÜNLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ VE ODTÜ ERDEMLİ DENİZ BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN KARADENİZ’DEKİ DENİZ EKOSİSTEMİ VE BALIKÇILIK “REGİONAL WORKSHOP ON BLACK SEA MARİNE ECOSYSTEMS AND FİSHERİES” BAŞLIKLI BÖLGESEL ÇALIŞTAY TRABZON’DA YAPILIYOR.
Dünya Gıda Örgütü’nün (FAO) düzenlediği Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü ve ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilen "Karadeniz’deki Deniz Ekosistemi ve Balıkçılık” başlıklı bölgesel çalıştay Trabzon’da yapılıyor.
18-20 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen çalıştaya FAO yetkililerinin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Gürcistan’dan araştırmacılar katılım sağladı. Türkiye’den ise ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’deki araştırmacılar tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştayda genel olarak Karadeniz eko sistemi ve balıkçılığı konusunda yapılan bilimsel çalışma sonuçları sunumları yapılarak bulgular üzerinde değerlendirmeler yapıldı.
Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın, Karadeniz ekosisteminin birçok açıdan kendine has bir yapıya sahip olması ve balıkçılık açısından değerlendirmeler yapıldığında oldukça verimli bir deniz olduğunu belirterek, “Bu nedenle ekosistemdeki yapının ve değişimin iyi bilinmesi, sürdülebilirliğin sağlanması için balıkçılık yönetiminin etkin biçimde yapılmasına gereksinim vardır. Bunun için Karadeniz havzasındaki bütün ülkeleri ile işbilriğinin sağlanması oldukça önemli olması, Trabzon’da yapılacak olan bu çalıştay işbirliğinin sağlanması ve ekosistemin daha iyi anlaşılabilir olması için katkılar sağlayacaktır’’ dedi.