İsmail Cem Güner’den "Trabzon İçin Ekonomik Seferberlik İlan Edelim" Çağrısı

Güncelleme Tarihi:

İsmail Cem Güner’den Trabzon İçin Ekonomik Seferberlik İlan Edelim Çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 10:13

AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI EKONOMİST İSMAİL CEM GÜNER, TRABZON’UN BİR EMEKLİ ŞEHRİ OLMAMASI İÇİN, TÜM SİYASİLERİN, İLGİLİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİN VE BÜROKRATLARIN BİR ARAYA GELEREK EKONOMİK SEFERBERLİK BAŞLATMALARI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Ekonomist İsmail Cem Güner, Trabzon’un bir emekli şehri olmaması için, tüm siyasilerin, ilgili sivil toplum örgütlerin ve bürokratların bir araya gelerek ekonomik seferberlik başlatmaları gerektiğini söyledi.
Milletvekilliği Aday Adaylığı sürecinde uzmanlık alanı olan ekonomiyle ilgili STÖ’leri ziyaret ederek başkan ve yöneticileriyle görüşen Güner, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, Güner’e, Trabzon ekonomisinin yakından ilgilendiren, tespit edilen sorunların ve çözüm önerilerinin yer aldığı, “Trabzon İçin Gelişim Stratejisi” , “Her Mevsim Master Planı” ve “Dokap Eylem Planı” kitaplarını hediye etti. Hacısalihoğlu, “Sizin de benzer projeleriniz olduğunu biliyorum. Bir ekonomik örgütün temsilcisi olarak ekonomiyle ilgisi olan ve sorunları bilip çözüm üretmek için projeler üreten herkesten yararlanmak isteriz. Dilerim bu projelerinizi bizzat uygulayacak imkan bulur da bu şehrin ekonomisine katkı sunarsınız” dedi.
TTSO Başkan ve yöneticilerine elindeki Trabzon’la ilgili ekonomik verileri anlatan Güner," Trabzon’da limited şirketlerin ortalama ömrü 8 yıl, şahıs şirketlerinde ise 12 yılı buluyor. Trabzon’da kişi başına düşen mevduat tutarı 6.247 TL iken, kişi başı kullanılan kredi 8.875 TL oldu. 2014 yılında gayri safi katma değer 66.525 Dolar seviyesinde. Trabzon ekonomik gelişmişlikte 32. Sırada. İnşaat sektöründe harcan para 3,5 milyar dolar, inşaat sektöründe şişme var. Ticari kredilerde 8,4 milyar TL kullanılmış, burada yüzde 15 oranında artış var ama bunun tersi olarak toplam mevduat da 5,5 milyar’a geriledi. Bu rakamlar Trabzon için olumsuz rakamlar. İstihdam açısından 18. sıradayız, üretim de ise 37. sırada yer alıyoruz. Ücretlinin nüfusa oranında yüzde 15 ile iller arasında 23. sırada yer alırken emeklinin nüfusa oranında 25. sırada bulunuyoruz. Bu rakamlara bakıldığında Trabzon ticaretinin hareketlenmesi gerektiğini görüyoruz. Sıcak para akışının sağlanması, mevduatı artıracaktır. Ücretlinin nüfusa oranını artırmak, iş bulmak için dışarıya giden gençleri şehirde tutarak, Trabzon’un emekli şehri olmasını önlememiz gerekiyor. 2023 vizyonunda nüfusu artan dinamik bir Trabzon ile şirketlerin ayakta kalmasını sağlayarak istihdamı artırmamız gerekiyor. Bunun için Dubai modeli üzerinde yıllardır çalışıyoruz. Turizm, ticaret, sağlık, teknoloji alanında yapacağımız atılımlar ile mümkün olduğunu göreceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!