Güncelleme Tarihi:
TOKAT (AA) - Tokat Cumhuriyet İlkokulunda Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere yayık ayranı, tereyağlı ekmek ve reçel ikram edildi.
Cumhuriyet İlkokulu Okul Aile Birliğinin organizesinde düzenlenen etkinlikte, okulda kurulan yayıkta ayran hazırlandı. Hazırlanan yayık ayranı ile tereyağ ve vişne reçeli sürülen ekmekler, öğrencilere dağıtıldı.
Okul müdürü Mesrur Yücel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yerli Malı Haftası çerçevesinde öğrencilere doğal gıdalar, katkısız ürünler tüketme alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Yücel, "Hedefimiz, çocuklarımızın doğal gıdalar alması, hijyenik ortamda doğal gıdalarla beslenmesidir" dedi.
Okul Aile Birliği Üyesi Fatma Esin Tuna ise "Amacımız, çocuklarımızın asitli ve zararlı içecekler içmemesi, doğal ve yerli ürünümüz olan ayranı tüketmeleri. Sağlıklı beslenmelerini amaçladık. Bunun için de farkındalık oluşturmak, onlara bir anı oluşturmak için yayık getirdik. Yayığın içinde ayran hazırladık. Öğrenciler, yayığın içinden ayran alıp içti. Onlar için kalıcı ve güzel bir anı oldu" diye konuştu.