Yemen, Somali ve Güney Sudan için yardım kermesi

Güncelleme Tarihi:

Yemen, Somali ve Güney Sudan için yardım kermesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 11:18

Yemen, Somali ve Güney Sudan için yardım kermesi

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA)- ZİLE Kaymakamlığı tarafından ilçede Yemen, Somali ve Güney Sudan için insani yardım amacıyla kermes açıldı.

Yemen, Somali ve Güney Sudan'da yaşanan kuraklık ve açlık sonucu bölgede yaşayan insanlara yardım etmek amacıyla Zile Kaymakamlığı tarafından ilçede 4 gün sürecek olan kermesin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Adnan Tezcan, "Zile'deki tüm kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, esnaflarımız ve halkımızın desteği ile insani yardım kampanyası başlattık. Yardım kampanyamızın bir parçası olan kermesimizle, Yemen, Somali ve Güney Sudan'da yaşanan kuraklık ve çatışmalar sonucu açlığa bağlı saat başı çocuk ve insan ölümlerin oluşması nedeniyle, İlçemizde bir farkındalık oluşturmak için kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, esnaflarımız, öğrencilerimiz, bayanların ve tüm Zileliler'in katılımı ile yardım kampanyamız kapsamında bugün kermesimizi açıyoruz" dedi.

Açılaşa katılan Tokat Valisi Cevdet Can ise, "Türk milleti her zaman yardım severdir çevresindeki mağdur ve mazlum milletlere tarih boyunca elini uzatmış ve onların yardımlarına koşmuştur. Zile Kaymakamlığımızın önderliğinde başlatılan bu hayırlı işe vesile olan başta Kaymakam beye, tüm Zile halkına ve Yemen, Somali ve Güney Sudanlı din kardeşlerimize yapılacak insani yardım kampanyasına biz de varız diyen yardımsever Zile halkına gönülden teşekkür ediyorum. Yardım kampanyasında her işte olduğunu gibi bu kermesimizde de emeği geçen özellikle bayanlarımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!