Tokat Jandarma Bölge Komutanı hakkında yakalama kararı

Güncelleme Tarihi:

Tokat Jandarma Bölge Komutanı hakkında yakalama kararı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 14:05

Tokat Jandarma Bölge Komutanı hakkında yakalama kararı

Haberin Devamı

Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)- TOKAT'ta, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında  Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ile iki sivil hakkında savcılık kararıyla yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul ve Ankara'da çıkan olaylarda Tokatlı 1'i polis, 2'si sivil 3 kişi şehit oldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından Tokat'ta bu sabah savcılık kararıyla İl Jandarma Komutanlığı ve 48'inci Piyade Alayı önünde önlemler alındı. Her iki komutanlığın önündeki yol belediyeye ait araçlarla kapatıldı. Ayrıca şehir içi yoldan vatandaşların araçları ile geçmesine izin verilmedi. Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayraktar, yazılı bir açıklama yaptı. Başsavcı Bayraktar açıklamasında, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ve devlete isyan kapsamında başsavcılığımızca soruşturma gecikmezksizin başlatılmış olup, bu örgütün darbe teşebbüsü ve diğer illegal faaliyetlerine katıldığı değerlendirilen Tuğgeneral Adnan Arslan ve 2 sivil kişi hakkında da yakalama gözaltı kararları çıkartılmış olup soruşturmamız kapsamlı olarak devam etmektedir" denildi.
Tuğgeneral Adnan Arslan'ın Antalya'da olduğunu öne sürüldü.

TOKATLI 3 KİŞİ ŞEHİT OLDU
Bu arada İstanbul ve Ankara'da dün gece çıkan olaylarda Tokatlı 1'i polis, 2'si sivil 3 kişinin şehit olduğu öğrenildi. Turhal'ın Yazıtepe beldesi nüfusuna kayıtlı olan özel hareket polisi Ferhat Koç'un Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olduğu belirtildi. Ayrıca AK Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit'in kardeşi Erkan Yiğit Ankara'da, Zile nüfusuna kayıtlı olan Hüseyin Kısa'nın ise İstanbul'da darbe girişimini protesto olayları sırasında açılan ateşle hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!