Erbaa'daki tuğla fabrikaları OSB'ye taşınacak

Güncelleme Tarihi:

Erbaadaki tuğla fabrikaları OSBye taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 13:38

Erbaa'daki tuğla fabrikaları OSB'ye taşınacak

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA) -TOKAT’ın Erbaa ilçesi Kaymakamı Bülent Karacan Köylere Hizmet Götürme Birliği Aralık ayı olağan meclis toplantısında D-100 karayolu kenarında bulunan tuğla fabrikalarının Organize Sanayi Bölgesine taşınacağını (OSB) söyledi.
Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısına Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda köy muhtarları katıldı. Toplantıda köylerde 2017 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilirken 2018 yılı planları değerlendirildi. 2017 yılında çok sayıda köy yolunun yapıldığını belirten Kaymakam Karacan ''Bu sene hem Özel İdareden gelen para ile hem de KÖYDES’den gelen para ile ağırlığı yol olan çalışmalar yaptık. 2018 yılında yine önceliğimiz yol olacak ama artık sathi kaplama değil de mümkünse sıcak asfalt veya kilit parke veya beton yol olacak. Su problemi yaşayan köylerimizle ilgili çalışmalarımız da 2018 de devam edecek.'' dedi.
Tuğla fabrikalarının Organize Sanayi Bölgesine taşınma ile ilgili proje kapsamında Hasan Uğurlu Barajı kenarına 13 kilometrelik bir yol açacaklarını kaydeden Karacan ''2018’de bir ek işimiz daha var. Erbaa’nın tamamını ilgilendiren bir iş. Erbaa’nın iş hayatını, ekonomisini ilgilendiren bir iş. Hasan Uğurlu Barajının kenarına yol açma işimiz var. Yaklaşık 4-4,5 Milyon TL paramız gidecek buraya. Ama o yol açıldığı zaman tuğla fabrikalarının ömrü uzayacak. Tuğla fabrikalarımızın Üçtepeler'den alacağı malzemenin 6 veya 7 yıllık ömrü kaldı. Oradaki malzeme bittiği zaman malzeme alabilecekleri yer yok. Biz onların yolunu yapacağız onlar da fabrikalarını Organize Sanayi Bölgesine taşıyacaklar. Belediye’de onların boşalttığı yerin imarını değiştirecek. Hem Erbaa kazanacak hem toprak sanayiciler kazanacak.'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!