Erbaa'da Zafer Bayramı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Erbaada Zafer Bayramı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2024 23:24

Erbaa'da Zafer Bayramı coşkusu

Haberin Devamı

İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat), (DHA)- TOKAT’ın Erbaa 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Dün Zara’nın sahne aldığı kutlamalarda bugün de Gökhan Tepe söylediği şarkı ve marşlarla Erbaalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 102. Yılı kutlamaları kapsamında Erbaa’da Gökhan Tepe sahne aldı. Erbaa Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Gökhan Tepe konserine çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar, Manifest, Dj Erhan Acı ve Gökhan Tepe’nin söylediği şarkılarla büyük zaferi kutladı. Meydanı dolduran vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarıyla kutlamalara eşlik etti. Konserde Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl ünlü sanatçıya Erbaaspor forması ve şehrin coğrafi tescilli ürünü Erbaa Narince Bağ Yaprağı ile yapılmış zeytinyağlı sarma ikram etti.

Haberin Devamı

30 Ağustos’un en müstesna zaferlerden biri olduğunu ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları milletimizin ayaklarına vurulmaya çalışılan prangaları 30 Ağustos 1922’de kırmış, Milli Mücadeleyi zaferle taçlandırarak bizlere bu aziz vatanı miras bırakmıştır. Elde ettiği hiçbir başarıya lütuf ve bağışlama yoluyla ulaşmamış olan Türk Milleti, tarihin her zorlu zamanında istiklalinin bedelini şehadetle ödemiş, istiklaline kast edenlere ise bedel ödetmiştir. O nedenle 30 Ağustos müstesnadır, kahramanlıktır, eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş destanıdır. Cumhuriyetimizin ilanıyla neticelenen bu büyük zafer yedi düvele göstermiştir ki Türk milleti kendi topraklarında asla mağlup edilemeyecektir. Çünkü Malazgirt’te yurt edindiğimiz Anadolu, 30 Ağustos’ta bir kez daha kanla, cesaretle, şehadetle sulanmıştır. Büyük Taarruz; göstermiştir ki Türk milletine hasım olanların akıbeti bellidir. Sizler oldukça da bu akıbet hiçbir zaman değişmeyecektir. Gelecek nesilleri vatansız, hürriyetsiz bırakmamak için her türlü fedakarlığı yapan atalarımızın mirası 30 Ağustos bu nedenle çok önemlidir. 30 Ağustos sonsuza kadar kutlanacak bir zafer olarak hafızalara ve tarihe kazınmıştır. Bizlere düşen de bu zaferi şanına, yaraşır şekilde kutlamak birliğimizi beraberliğimizi göstermektir. Tarih boyunca, hürriyet ve istiklale timsal olan Türk Milletinin evlatları her zorluğu aşacak kudrete, güce, cesarete sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt’ten bu yana şanlı zaferler kazanan, zorlu mücadelelere girişen Türk Milleti’nin bir mensubu olmaktan ve sizlere hizmet etmekten gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hepimizin göğsünü kabartan bu tarihi zaferin yıl dönümünde vatan için fedakarca şehadete yürüyen şehitlerimizi, gazilerimizi ve Cumhuriyeti bizlere armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!