Başkan Kılıç, Bakanlığa Doğalgaz Dosyasını Sundu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kılıç, Bakanlığa Doğalgaz Dosyasını Sundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 14:13

Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına doğalgaz dosyasını sundu.

Tokat’ın Reşadiye ilçesine doğalgaz getirilmesi için elektrik abonesinin yüzde 60’ı olan rakama ulaşılarak dosya bakanlığa sunuldu.
Tokat’ın Reşadiye ilçesine doğalgaz getirilmesi için Kaymakamlık ve Belediye tarafından yapılan çalışmaya vatandaş destek vererek elektrik abonesinin yüzde 60’ı oranında doğalgaz abonesi yapıldı. 11 bin 500 nüfusu olan Reşadiye ilçesinde yaklaşık 4 bin 300 civarında elektrik abonesi olduğu ifade eden Başkan Kılıç, 2 bin 674 kişinin doğalgaz abonesi olduğunu söyledi. Başkan Kılıç, BOTAŞ tarafından istenilen sayıya ulaşılmasından sonra Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, AK Parti Reşadiye İlçe Başkanı Sefa Yiğit ile Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına giderek dosyalarını teslim ettiklerini söyledi. Reşadiye’nin doğalgaz için üzerine düşeni yaptığını bundan sonrasının BOTAŞ’ın yatırım programına Reşadiye’yi alması kaldığını ifade eden Başkan Kılıç, “Bakanlar kurulunun 28 Kasım tarihine kadar doğalgaz aboneliği süresi vardı. Bu süre içerisinde istenilen yüzde 60’lık rakama ulaştık. Reşadiyeli hemşehrilerime verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Reşadiye olarak yasal şartları yerine getirdik. Bundan sonrası Bakanlığın uhdesinde. Doğalgazın bize en yakın ana boru dağıtım hattının olduğu Niksar ilçesinden getirilmesini bekliyoruz” dedi.
Başkan Kılıç, Ankara’da ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili seçilen Tokat Milletvekili Coşkun Çakır’a hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunduklarını ve Reşadiyeli olan Çakır’a konuyu ilettiklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!