"Trakya Kitap Okuyor Projesi"

Güncelleme Tarihi:

Trakya Kitap Okuyor Projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 13:11

- Proje kapsamında Tekirdağ'da "Namık Kemal Kitap Festivali" düzenlenecek

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Tayfun Şahin Kültür Sanat Evi tarafından başlatılan "Trakya Kitap Okuyor Projesi" kapsamında "Namık Kemal Kitap Festivali" düzenlenecek.

Tekirdağlı Yazar Tayfun Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 - 11 Ocak'ta bu yıl ilki düzenlenecek olan festival çerçevesinde, birbirinden ünlü 20 yazarın Tekirdağ'a geleceğini söyledi.

Tekira AVM'de düzenlenecek festivalde yazarların söyleşiler düzenleyerek kitaplarını imzalayacağını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Ülkenin hemen her ilini gerek imza gerek söyleşi kapsamında dolaştım. Büyük şehirlerin hepsinde mutlaka bir kitap festivali ya da kitap fuarı yapılıyor. Hatta bazılarında birden fazla yapılıyor. Benim şehrimde ne yazık yerel yöneticiler yıllardır buna duyarsız kaldı. Yöneticilik sadece kaldırım yaparak, asfalt dökerek olmuyor."

Haberin Devamı

Şahin, bu fuarın ilk etkinlikleri olmadığını, daha önce de bazı yazarları kente davet ettiklerini vurguladı.

Namık Kemal Kitap Festivali'nin tamamen ulusal ve bağımsız bir etkinlik olacağını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Gelecek sene fuarı uluslararası düzeyde yapmayı hedefliyoruz. Umarım bu şehrin yöneticileri ve iş adamları bu sefer gereken önemi gösterirler. Bu yıl yapılacak olan festival Tayfun Şahin Kültür Sanat Evi himayesinde Tekira AVM, Elifce Kitabevi ve Eskici Kitabevi desteği ile hayata geçirilecek. Trakya Kitap Okuyor Projemiz çerçevesinde yardımsever iş adamlarımızdan aldığımız maddi desteklerle okul, şehir ve cezaevlerinin kütüphanelerine kitaplar götürüyoruz ve bağışı yapan firmanın hediyesidir diyerek ilk sayfasına bunun kaşesini vuruyoruz. Düşünün, yıllarca sürecek bir katkı ve reklamdır bu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!