Tekirdağ'da yeni eğitim-öğretim yılı öncesi, kırtasiyelerde 'fiyat' denetimi

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda yeni eğitim-öğretim yılı öncesi, kırtasiyelerde fiyat denetimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2024 11:52

Tekirdağ'da yeni eğitim-öğretim yılı öncesi, kırtasiyelerde 'fiyat' denetimi

Haberin Devamı

Abdullah YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA)- TİCARET Bakanlığı tarafından, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi ülke genelinde kırtasiye ürünü satan iş yerleri ve marketlerde denetimler sürüyor. Tekirdağ'da gerçekleştirilen denetimlerde özellikle haksız değer artışlarına karşı fiyat etiketleri ve ürünlerin standartlara uygunluğu kontrol edildi.

Tekirdağ Ticaret İl Müdürlüğü, 9 Eylül'de başlayacak 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesi il genelinde kırtasiye ürünleri satışı yapan iş yerleri ve marketlere yönelik denetim başlattı. Türkiye genelinde devam eden denetimlerle eş zamanlı gerçekleştirilen kontrollerde öncelikli olarak fiyat etiketlerinin denetimini yapan ekipler, haksız değer artışı olup olmadığını kontrol etti. Ekipler ayrıca işletmelerdeki ürünlerde yerli üretim logosu ve standartlara uygunlukları konusunda da denetim yaptı.

Haberin Devamı

Denetimler, öğrenci ve velilerin okul sezonu öncesinde güvenli ve uygun fiyatlı kırtasiye ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Denetim sonuçlarına göre, mevzuata aykırı bulunan ürünler hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!