IHA
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2015 11:01
TEKİRDAĞ (İHA) - TEKİRDAĞ’DA 11 İLÇE ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA BAŞKANLARI VE KONU HAKKINDA İLÇE GIDA TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREVLİ TEKNİK PERSONELİN KATILIMI İLE ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.(ORTADAKİ TARIM İL MÜDÜR ZEKERİYA SARIKOCA)
Tekirdağ’da 11 ilçenin Çiftçi Malları Koruma Başkanları ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürlüğü’nde görevli teknik personelin katılımı ile Çiftçi Malları Koruma Toplantısı gerçekleştirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca’nın açılış konuşmasıyla başladı.
Tarımsal üretim açısından Tekirdağ’ın önemli bir konumda olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, çiftçilerin Çiftçi Malları Koruma Kanunları hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Tarımsal üretim açısından önemli bir yer teşkil eden ilimiz büyükşehir statüsü kazanmıştır. 6360 sayılı kanun ile tüzel kişiliği sona ererek bir başka belediyeye mahalle olarak bağlanan belediyelerde kurulu bulunan Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları katıldıkları belediye içerisinde birleştirilerek tek bir başkanlığa dönüştürülmüştür. İlçelerde kurulan Çiftçi Malları Koruma Başkanlıklarının koruma hizmeti verme, koruma ücreti toplama, yasak bölge kararı gibi konularda verecekleri hizmetleri daha aktif bir şekilde devamlılığının sağlanması ve hizmeti alacak vatandaşlarımız tarafından da bu yapılan hizmetlere paralel olarak desteğe dönüşmesi önem taşımaktadır. Yapılacak olan hizmetler sayesinde 34. madde gereği çeşitli sebeplerle Çiftçi Malları Koruma Başkanlıklarından çıkma talepleriyle karşılaşılan vatandaşlarımızın da olaya bakış açılarının değişmesine neden olabileceği düşünülmektedir. Yapılan iş ve işlemlerin aksamaması ve yapılan işlerin 4081 sayılı kanuna uygun bir şekilde sürdürülmesi önem taşımaktadır. İş ve işlemlerin daha aktif ve daha hızlı bir şekilde vatandaşa hizmet şeklinde yansıması vatandaştan gelecek olumlu tepkilere yol açacağı düşünülmelidir" dedi.
Çiftçi Malları Koruma iş ve işlemleri hakkında Ziraat Yüksek Mühendisi Behiç Akman tarafından hazırlanan sunumun paylaşılması ve durum değerlendirmesi ile toplantı son buldu.