IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2015 11:41
TEKİRDAĞ (İHA) - NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. BURHAN ARSLAN, NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ROBOT TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ’Nİ ÜNİVERSİTE BÜNYESİNE KAZANDIRACAKLARINI SÖYLEDİ.
Namık Kemal Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, Namık Kemal Üniversitesi Robot Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezini üniversite bünyesine kazandıracaklarını söyledi.
Namık Kemal Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, bilim ve teknolojiyi toplum yararı için geliştirmeyi amaçladıkları projelerinden bir tanesinin de NKÜ Robot Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (NKÜ-ROTAM) olduğunu belirtti.
Projelerle Tekirdağ’a, bölgeye ve ülkenin bilimsel gelişmişliğine katkı sağlayan bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Burhan Arslan, NKÜ Robot Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi ile sanayi ve tıp alanında kullanılan robot teknolojisinin tarımda da uygulanabileceğini böylelikle bölge halkına da fayda sağlanabileceğini ifade etti.
Robot Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde kurulacağını belirten Prof. Dr. Burhan Arslan, "Robot teknolojisi, çağımız gelişim süreci içinde gelişmekte olan birçok bilimsel ve teknolojik olgunun, ‘Robot’ adını verdiğimiz teknolojik ürünler üzerinde bütünleşmesi ve uygulamasını içerir. Robotlar, canlıların işlev ve yaşam biçimlerini taklit eden, programlanabilir yetenek ve zekaya sahip, gelişmiş ve çok disiplinli ögeler içeren makinelerdir. Çorlu Mühendislik Fakültesi yerleşkesinde kurulacak merkezin amacı, robot teknolojileri konusunda akademik birimler ve sanayi kuruluşları arasında iletişim kurmak, disiplinler arası araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak, robot ve robotik sistemlerle ilgili bilim ve teknoloji alanlarına odaklanmış konularda toplumu bilinçlendirmek, akademik ve toplumsal farkındalık oluşturmak, robot teknolojilerinin sanayide, tıpta, tarımda ve diğer sektörlerde uygulanması konusunda ileri düzeyde araştırma yapmak, ulusal ve evrensel bilgi ve teknoloji birikimine katkıda bulunmaktır. Toplumu ilgilendiren başta sanayide kullanılan robot teknolojisi ve tıpta kullanılan robotik cerrahi son yıllarda gelişmiş ülkelerde çok öne çıkan bir alandır. Sanayide de yoğun olarak kullanılan robot teknolojisini biz tarımda da aktif bir şekilde kullanılacağız. Robot teknolojisi ile üreticinin hayatı kolaylaşacak aynı zamanda verimlilik artacak. Bu da üniversitenin birikimlerinin çevreye uygulanması açısından şehirle, bölgeyle bütünleşmesi açısından önemlidir. Zaten bizim üniversite olarak en büyük amaçlarımız eğitim, araştırma ve topluma hizmet yapmaktır. Bilimsel araştırma sonucunda elde edilen bulguları ekonomiye kazandırmaktır. Somut hedeflerle üniversitemizi bölgesine yararlı, yenilikçi ve girişimci ilk 50 üniversite arasına yükseltmeyi amaçlıyoruz" dedi.