Güncelleme Tarihi:
Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),(DHA)-TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın 3 yıldır yürüttüğü 'Baklagil yem bitkilerinin ekim alanlarının genişletilmesi' projesi kapsamında Malkara İlçesi'nde çiftçilere yem bitkisi dağıtıldı.
Malkara'da 31 mahallede 322 çiftçiye yem bitkisi tohumu dağıtımı törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, çiftçi kuruluşları, davetliler ve çiftçiler katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, çalışmaları nedeniyle Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'u kutladı. Albayrak, "Malkara ve Hayrabolu tarım ve hayvancılığın başkenti. Bugün buraya geldiğim zaman Malkara'yı ne kadar sevdiğimi bir kere daha gördüm. Biz 3,5 yıldır görevdeyiz. 1,5 sene daha görevdeyiz. Bu süreyi dolu dolu geçireceğiz, bunun hazırlıkları tamamlandı. Sözünü verdiğimiz projelerin hepsini yerine getireceğiz. Çok yakın bir zamanda et kombinasının temelini atacağız. 2016 yılında yatırım bütçesinin yüzde 13'ünü eğitime ayırmıştık. Yeni kurulan Büyükşehir Belediyesi içerisinde bu oran binde 4, 30 büyükşehir içerisinde de bu oran binde bir. Bu rakamlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime verdiği önemi bir kez daha ortaya koyuyor. Bu demektir ki gelecek günler bizim. Gelecek günler Malkara'nın, gelecek günler Tekirdağ'ın" dedi.
Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 3.5 yıldır belediye başkanlığı yaptığını belirterek, ilçeye yaptığı hizmetleri anlattı. Yurdakul, "Siyaset kurumumuzun en zor görevlerinden bir tanesi belediye başkanlığını yapmak. Belediye başkanlığı yaparken doğduğunuz, büyüdünüz, karnınızın doyduğu her gün birlikte olduğunuz hemşerilerinizle birlikte hareket ediyorsunuz. Onların sorunlarını problemlerini çözmeye çalışıyorsunuz. Kendi hayatınızdan, özel yaşamınızdan, sevdiklerinizden, bazen özgürlüğünüzden ödün vererek aktif olarak görevinizi yapmaya çalışıyorsunuz. Fakat bugün ilçelerde görüyoruz. Seçildiği siyasi parti görüşü her ne olursa olsun meslektaşlarımın hepsine ciddi anlamda saygı duyuyorum. Fakat bugün görüyoruz ki belediye başkanlığı makamını belediye başkanlığı kurumunun üstünde ciddi bir itibarsızlaştırma çabası var. Ben sadece belediye başkanlarının değil tüm Türkiye'de yaşayan, tüm kurum temsilcilerini, tüm hemşerilerimizin gelecek kaygısı olmadan, korku imparatorluğundan kurtulmuş, aydınlık güzel günlere sizlerin destekleriyle kavuşacağına inanıyorum" dedi.
Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, bölgede tarım yapılmaya devam edileceksi kesinlikle de hayvancılık yapılması gerektiğini belirterek, "ayvancılığın karlı olabilmesi, sürdürülebilmesi için de mutlak surette yem bitkisi üretimini yapacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak da biz, sektöre hizmet anlamında gerçekten çok iyi konumdayız. Geçtiğimiz hafta Ankara'da 30 büyükşehir belediyesinin iştirak ettiği bir toplantıya katıldım. Orada herkes ne yaptığını anlattı, bizim de ne yaptığımız ortada. Telefon ve internet herkesin elinin altında açıp, Bursa, Kahramanmaraş, Denizli, Samsun ve daha birçok belediyenin yaptıklarını okuyabilirsiniz. Yaptıkları ortada, bir de bizim yaptıklarımızı okuyun. Biz 3 yıllık büyükşehir belediyesiyiz. Yem bitkisi tohumu konusunda rakibimiz Gaziantep Belediyesi, onlar da 260 ton tohum dağıtıyor. Dağıttıkları bu tohumun büyük oranı buğday, buğdayın tohumluk fiyatı da zaten 1,50 lira. Eğer kazanan parayı da düşünürseniz bir Gaziantep'i de geçiyoruz. Bize en yakın belediye olan Ankara Büyükşehir Belediyesi. Onun da 20-30 yıllık bir belediye olduğunu düşünürseniz bizim bu konuya ne kadar önem verdiğimizi, ne denli samimi olduğumuzu anlarsınız. Ben şanslıyım çünkü Kadir Albayrak ile birlikte çalışıyorum. Sayın Kadir Albayrak'ın tarımı ve çiftçiyi tanıyor olması benim en büyük şansım oldu. Bu çalışma şevkini ve motivasyonunu sağladığı için kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepinize bol bereketli yıllar diliyorum" dedi.