Koyunculuğu Geliştirme Ve Damızlık Koç Dağıtımı Projesi Protokolü

Güncelleme Tarihi:

Koyunculuğu Geliştirme Ve Damızlık Koç Dağıtımı Projesi Protokolü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 12:22

PROJE KAPSAMDA TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR ALBAYRAK, TEKİRDAĞ İLİ DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BİRLİK BAŞKANI CEMALETTİN TOLUCA İLE “KOYUNCULUĞU GELİŞTİRME VE DAMIZLIK KOÇ DAĞITIM PROJESİ” İLE İLGİLİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında “Koyunculuğu Geliştirme ve Damızlık Koç Dağıtım Projesi” ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ilgili devlet kurumları, sektörde görev yapan mesleki kuruluşlar ve çiftçi örgütleri ile iş birliği yaparak, Tekirdağ ekonomisinde ciddi ölçüde ağırlığı olan hayvancılığın geliştirilmesi için aynı amaca hizmet eden çok sayıda projeyi hayata geçirmeye başladı.
Proje kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Birlik Başkanı Cemalettin Toluca ile “Koyunculuğu Geliştirme ve Damızlık koç Dağıtım Projesi” ile ilgili işbirliği protokolü imzaladı.
Bu protokol ile Tekirdağ ilinde muhtelif nedenlerle azalan ve daha sonra artış kaydeden koyun varlığının sürekliliğinin sağlanabilmesi ve içinde bulunduğu problemlerin çözülmesi hedeflendiği belirtildi.
Tekirdağ koyunculuğunu içinde bulunduğu bu tür sıkıntılardan kurtarmak ve geliştirmek amacıyla, Tekirdağ İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ile 2016 yılı başında proje uygulanmaya başlanarak, iki yıllık zaman içinde bölge dışından 300 baş Merinos ırkı damızlık koç temini yapılacak.
PROJE İKİ YIL SÜRECEK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ile müştereken iki yıl süre ile proje yürütülecek, 2016 yılında alınacak olan 300 baş damızlık koça ait tutarın yüzde 70’ini Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yüzde 30’u da birliğe üye yetiştiricileri tarafından karşılanacak.
Hayata geçirilen bu proje ile Tekirdağ’da öne çıkan beş önemli vizyondan hayvancılığa önemli bir katkı sağlanmış olacak. Bu uygulamadan ilk yıl 205, ikinci yıl ise bu sayının çok daha üstünde çiftçi projeden faydalanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!