Doğa Mantarı ve Manda Yetiştiriciliği Saray'da Tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Doğa Mantarı ve Manda Yetiştiriciliği Sarayda Tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 12:54

Doğa Mantarı ve Manda Yetiştiriciliği Saray'da Tanıtıldı

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)-TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray’da Tekirdağ Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen Doğa Mantarı ve Manda Yetiştiriciliği tanıtım etkinliğine katıldı. Kurulan stantları gezen Başkan Albayrak ürünler hakkında bilgi aldı.
Laladere piknik alanında gerçekleştirilen ve program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İl ve İlçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte üretilen ürünler katılımcılara takdim edildi. Açılış konuşmasını Tekirdağ Damızlık Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mustafa Bostancı’nın yaptığı programda Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan , Metin Akgün ve Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu konuşma yaptılar.
Konuşma yapması için kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Dünyanın en önemli gen merkezlerinden biri olarak kabul edilen ülkemizde manda varlığı hızla azalmış bulunmaktadır. Bu dramatik azalış yüzünden ülkemizde Anadolu mandası, tüm koruma türleri bakımından korumaya alınmış bulunmaktadır. Diğer besi hayvanlarına oranla daha kanaatkar olan manda, daha kalitesiz kaba yem ile besleyici oranı diğer ürünlere oranla çok daha fazla oranda ürün vermektedir. Böylesine değerli bir canlının değeri hem ekonomik hem de insan sağlığı açısından büyük önem taşır.” dedi.
Başkan Albayrak Tekirdağ’da ki mandacılığın geliştirilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin projesi hakkında bilgiler vererek, “ Proje kapsamında 2015 yılı içinde 137 baş gebe manda, Saray İlçemize bağlı Güngörmez ve Safaalan Mahallelerinde 52 yetiştiriciye verilmiştir. Mandacılığı geliştirme projesi önümüzdeki yıl iki mahallenin daha kapsama altına alınmasıyla daha da yaygınlaşacaktır. Proje ile bir yandan bölge manda yetiştiricilerinin işletmelerindeki atıl iş güçlerinin değerlendirilmesi bir yandan da aile işletme gelirlerinin arttırılması, pazar problemi bulunmayan talebe hazır olan manda sütü ve mamullerinin görece yüksek olan gelirinden ilimiz üreticilerinin de yararlanması sağlanmış olacaktır.” şeklinde konuştu. Mantar konusunda da bölgenin çok elverişli olduğunu belirten Başkan Albayrak programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, önümüzdeki senelerde program için ellerinden gelen bütün desteği vereceklerinin altını çizdi.
Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi küçük bir gösteri yaptı. Emeklerinden dolayı plaketlerin takdim edildiği programda düzenlenen çeşitli çeşitli kategorilerdeki düzenlenen yarışmalarda dereceye giren vatandaşlara hediyeleri takdim edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak çalışanın ve Tekirdağ’a katkı sağlayanın her zaman yanında olacaklarını söyleyerek yarışmaya katılan tüm üreticilere 10’ar çuval yem hediye etti. Gösterilen hassasiyeti karşısında vatandaşlar Başkan Albayrak’ı ayakta alkışladılar.
Program sonunda Başkan Albayrak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ile üreticilerle bir araya gelerek sohbet etti. Dereceye giren mandaları da gören Başkan Albayrak üreticilere çalışmalarında başarılar diledi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!