IHA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 09:34
SÜLEYMANPAŞA İLÇESİNDE AKTARLIK YAPAN HASAN BEDEL, MÜŞTERİLERİN ÇOĞUNLUĞUNUN SOĞUK ALGINLIĞI TEDAVİSİ İÇİN GELDİĞİNİ İFADE EDEREK, ŞİFALI BİTKİLERİN SATIŞININ DİĞER AYLARA ORANLA ARTTIĞI SÖYLEDİ.
Soğuk havaların etkisini gösterdiği Tekirdağ’da vatandaşlar hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tutuyor.
Soğuk havaların kendini hissettirmesiyle birlikte meydana gelen boğaz ağrısı, grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklarda vatandaşlar tedavi yöntemi olarak şifalı bitkileri de tercih ediyor. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde aktarlık yapan Hasan Bedel, müşterilerin çoğunluğunun soğuk algınlığı tedavisi için geldiğini ifade ederek, şifalı bitkilerin satışının diğer aylara oranla arttığı söyledi.
Tekirdağ’da havaların soğumasının ardından gribal hastalıklarda yaşanan artış nedeniyle, son zamanlarda doğal bitki çayları ve karışım çaylarının daha çok tercih edildiğini belirten aktar Hasan Bedel, "Kış aylarının gelmesiyle işlerimizin arttığını söyleyebiliriz. Bitki çayları daha fazla tercih ediliyor. Gribal enfeksiyonlar nedeniyle satışlarımızda artış var. Ihlamur, ada çayı, kuşburnu, hibiskus, meyan kökü, kabuk tarçın, zencefilde çokça tercih ediliyor. Hem hastalanmadan önce hem de hastalandıktan sonra daha çabuk iyileşmek için yine tarçın, zencefil, karanfil, ada çayı, ıhlamur, kuşburnu ve hibiskus karışımı içmelerini müşterilerimize öneriyoruz. Bunlar hem vücudu ısıtıcı hem de soğuğa karşı direnç kazandırıcı özelliğe sahiptir. Ihlamur, fiyatı yükselmesine rağmen vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Ihlamurun fiyatını yüksek bulanlar ada çayına yöneliyor" dedi.