Güncelleme Tarihi:
SİVAS (AA) - MERVE TOPUZ / CÜNEYT ÇELİK - Suriye'de, sobaya döktükleri mazotun parlaması sonucu çıkan yangında 2 kızını kaybeden, ağır yaralı bir kızını tedavi ettirmek için Türkiye'ye getiren Suriyeli baba, ülkesinde kalan ağır yaralı eşi ile 2 kızının da Sivas'a getirilerek tedavilerinin yapılmasını istiyor.
Suriye'nin Cebel Zaviye bölgesi Merayan köyünde yaşayan 5 kız çocuğu sahibi Hasan Kantar (41) ve Nahid Keta çiftinin evinde 45 gün önce sobaya dökülen mazotun parlaması sonucu yangın çıktı. Yangında, ailenin 4 ve 12 yaşındaki kızları hayatını kaybetti. Olaydan ağır yaralı kurtulan anne Nahid ve 2 yaşındaki Nur ile 7 yaşındaki Hela, Azez bölgesindeki bir hastaneye kaldırıldı.
Yangından hafif yaralı olarak kurtulan baba Hasan Kantar ise durumu en ağır olan 9 yaşındaki kızı Fatima'yı alarak sınırı geçti ve Hatay'daki hastaneye götürdü. Vücudunda ağır yanıklar bulunan Fatima, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yanık Tedavi Merkezinde tedavi altına alındı. Fatima, 45 günlük tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.
Baba Kantar, bombardıman endişesiyle Suriye'de tedavi gördükleri hastaneden taburcu edilip bir eve gönderilen ve durumları ağır olan eşi ile 2 kızının da Sivas'a getirilerek tedavi edilmesini istiyor.
CÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 9 yaşındaki kızının başında bekleyen Kantar, AA muhabirine, Suriye'de tedavi gören eşi ve 2 kızının yattıkları hastanenin 15 gün önce bombardıman nedeniyle boşaltıldığını öğrendiğini söyledi.
Eşi ve kızlarının halen tedaviye ihtiyaçlarının olduğunu belirten Kantar, "Durumları çok kötü, tedaviye muhtaçlar. Eşim ve çocuklarımın Türkiye'ye getirilip burada tedavi ettirilmesini istiyorum. Başka gücümüz kalmadı. Evim de yandı" dedi.
- Ölmek üzere olan Fatima, oyun oynuyor
Sivas'a getirilen Fatima'yı tedavi eden CÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve yanık merkezinin sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan da Fatima'nın Hatay'daki bir hastaneden gönderildiğini söyledi.
Fatima'nın hastaneye ağır koma vaziyetinde geldiğini anlatan Turan, şunları kaydetti:
"Uzun bir süre kendinde değildi. Vücudunun çeşitli yerlerinde derin yanıklar mevcuttu. Yanıcı malzemeler de üzerine yapışmıştı. Vücudunun çoğu yerinde cilt kalmamıştı. Bu kısımlara deri naklettik. Tedavi sonrası yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Şu anda taburcu aşamasına getirdik. Merkez olarak koma durumunda gelen ve ölmek üzere olan hastamızın taburcu aşamasına gelmesini görmek bizleri mutlu etti" ifadelerini kullandı.