Sivas'ta kafkas rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

Sivasta kafkas rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 11:41

Sivas'ta kafkas rüzgarı esti

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 'Kafkaslardan Anadolu'ya programı düzenlendi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, Vali Alim Barut ve eşi Miyase Barut, Vali Yardımcısı Salih Ayhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı İbrahim Şahin çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, "Türkler Anadolu'ya 1071'de Malazgirt Zaferi'yle girdi ve Anadolu'yu yurt edindi. Bu tarihten sonra Türkler bu topraklarda her zaman kucaklayan olmuş, dışlayan olmamıştır. Böyle bir milletin mensubu olmaktan büyük onur ve gurur duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Çerkez kardeşlerimiz bizim bir parçamız, bu ülkede yaşayan 78 milyon insanın kardeş olduğundan zaten şüphe duymuyoruz Sünnisiyle Alevisiyle, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle Lazıyla sayamadığım diğer etnik yapısı ile bir bütünüz, aynı ülkenin eşit vatandaşlarıyız. Farklı zamanlara bu ülkede farklı milletlerden gelen insanlar misafir edilmiş, bir kısmı bu ülkenin bir parçası olurken bir kısmı da yurtlarına dönmüşler. Tarihte İspanyada orada Endülüs Emevisi binlerce, yüz binlerce Müslüman hatta Yahudi engizisyon mahkemelerinde katledilmiş. O tarihte bu ülke Yahudilere bile kapılarını açmış, bu ülkede misafir etmiş. Bugün yine etrafımızda savaşlar ve mazlumlar var, bugün yine mazlumlara kucak açan Türkiye. Biz bununla gurur duyuyoruz. Ülkemizin zenginliğinin sebebinin bu olduğunu düşünüyoruz, bugün Çerkezlerle ilgili bu programı yaparken Sivas halkımızın bu kültürü tanımasını amaçladık" dedi.

Konuşmanın ardından Kafkas Halk Dansları ekipleri tarafından folklor gösterisi yapıldı. Gösterilerin ardından Vali Alim Barut ile Belediye Başkanı Sami Aydın'a kalpak hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!