Sivas'ta belediyeden su tasarrufu çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta belediyeden su tasarrufu çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 16:23

Sivas'ta belediyeden su tasarrufu çağrısı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi, 4 Eylül Barajının bakıma girecek olması nedeni ile şebekeye kısmı su aktarımı olacağını belirterek, kesintilerin yaşanmaması için tasarruf yapılması uyarısında bulundu.
4 Eylül Barajı’nda Devlet Su İşleri 19'uncu Bölge Müdürlüğü tarafından bakım-onarım çalışması başladı. Bu sürede Sivas Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisine barajdan kısıtlı miktarda su verilecek. Belediye halkın mağdur olmaması için arıtma tesisine Paşabahçe’den su takviyesi yaparak şebekeye aktaracak. Konu hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman açıklama yaptı. Karaman, "DSİ 19'uncu Bölge Müdürlüğü tarafından 1.5 ay süre ile bakım-onarım çalışması yapılacak. Bu sebeple bu sürede arıtma tesisine kısıtlı su verilerek aradaki farkı kapatacağız. Barajdan gelen suyun sertlik derecesi ile Paşabahçe’den gelen suyun sertlik derecesindeki fark nedeniyle suyun sertliğinde bir miktar artış olurken kalitesinde bir değişiklik olmayacak. Bu süreç tamamlandıktan sonra yine barajdan su verilmeye başlanarak sertlik derecesi düşürülecek. Bu süre içerinde zaman zaman kısmi kesintilerde yaşanabilir. Bu konuda belediye olarak her türlü tedbiri alarak vatandaşlarımızı mağdur etmeden ciddi bir çalışmayla süreci tamamlamaya çalışacağız. Bu mecburiyetten kaynaklanan bir durum. Vatandaşlarımızın suyun kalitesi konusunda herhangi bir endişe taşımamasını rica ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

TASARRUF ÇAĞRISI
Bu çalışma esnasında mağduriyet yaşayabilecek vatandaşlardan özür dileyen Karaman, "Şehrimizin uç noktalarına bazen yeterli seviyede su verilemiyor. Havaların sıcak gitmesinden dolayı bahçe sulamalarının artması depolarımızı hızla aşağı indiriyor. Bu süreçte vatandaşlarımız suyu azami şekilde dikkatli kullanırlarsa, su tasarrufu yaparlarsa mağduriyet asgari seviyeye inecektir" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!