Sivas Tarihiyle Yaşıyor, Eserleriyle Tanıtılıyor Projesi

Güncelleme Tarihi:

Sivas Tarihiyle Yaşıyor, Eserleriyle Tanıtılıyor Projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 11:54

- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan: "Takvim çalışmalarındaki gravürlerle Sivas’ın tarihi güzelliklerini gözler önüne serdik"

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Sivas Özel İdare Genel Sekreterliğince, Sivas Tarihiyle Yaşıyor, Eserleriyle Tanıtılıyor Projesi kapsamında hazırlatılan gravürlerin, takvime basılarak dağıtımına başlandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas'ın tarihi eserlerinin tanıtılması amacıyla projeyi uygulamaya koyduklarını belirti.

Cemal Akyıldız'a hazırlatılan gravürlerin daha önce takvim olarak tasarlandığını ve dağıtımının yapıldığını hatırlatan Ayhan, "Yoğun ilgi üzerine tekrar takvimlerde yerini bulan gravürler yeni yıla hazır hale getirilerek, dağıtımına başlandı" ifadesini kullandı.

Sivas’ın tarihi eserlerinin il dışında da tanıtılmasını hedeflediklerini aktaran Ayhan, şunları kaydetti:

"Tarih şehri Sivas’a yakışır bir takvim çalışmasını hayata geçirdik. Proje içerisinde kültür mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Cami ile Buruciye Medresesi, Çifte Minareli Medrese ve diğer tarihi eserlerimizi tanıtarak bu güzel yapıları insanların zihninde canlı tutmaya çalıştık. Takvim çalışmalarındaki gravürlerle Sivas’ın tarihi güzelliklerini gözler önüne serdik. Her ayın anlamına uygun tarihi eser gravürüne yer vermeye çalıştık. Valiliklere, üniversitelere, belediyelere, kaymakamlıklara, il dışında şehrimizi temsil eden derneklerimize, bürokratlarımıza ve Sivas'a gönül vermiş herkese bu takvimi 2015 yılının Ocak ayından önce ulaştıracağız. Temel gayemiz takvim yapmak değil, Sivas'ın tarihi ve kültürel eserlerinin varlığını insanlarımıza her daim hatırlatmaktır. Ayrıca, Sivas İl Özel İdaresi’nin 2014 yılında yaptığı çalışmaları da anlatan fotoğrafların yer aldığı masa takvimini de ek olarak hazırladık."

Haberin Devamı

İl Özel İdaresi'nin kültür, eğitim ve sosyal projelere de destek veren bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Ayhan, yapılan çalışmalarla da kentin tarihi değerini anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!